Tarih: 20.06.2024 19:57

Rize'de 5 Yıldır Yapılmayan Yol: Köylüler İsyan Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Yolbaşı Köyü, il merkeziyle bağlantısını sağlayan yolun 5 yıldır yapılmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Rize-Pehlivantaşı-Ortapazar-Selimiye-Yolbaşı Karayolunda 5 yıl önce meydana gelen yol kayması, köy sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

"Yüksek Tonajlı Araçlar Yolu Tahrip Etti"

Yolbaşı Köyü sakinleri, yol kaymasının yüksek tonajlı araçların sık kullanımı nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Köy sakinleri, "5 yıldır yol kayması mevcuttur, bu yola yüksek tonajlı araçlar kullanıldığı için bu şekilde oldu. Yol ağır vasıta araçları kaldıramıyor" ifadelerini kullandı. Defalarca yetkililere başvurmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirten köylüler, yolun yapılması için ne yapmaları gerektiğini soruyor.

"Seçim Öncesi Verilen Sözler Tutulmadı"

Köy sakinleri, son seçim öncesinde milletvekillerinin köye gelerek yolun yapılacağı sözünü verdiklerini ancak bu sözlerin tutulmadığını ifade etti. Köylüler, "Son seçim öncesi bizzat vekiller köye gelip yolun yapılacağı sözünü verdiler ama hala yapmadılar. Yolumuzun yapılması için ne yapmamız gerekiyor?" diyerek tepkilerini dile getirdi.

5 Yıldır Çalınmadık Kapı Bırakmadılar

Yolbaşı Köyü sakinleri, 5 yıldır yolun yapılması için çeşitli mercilere başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Köylüler, yetkililere çağrıda bulunarak, "Defalarca yetkililere başvurduk. 5 yıldır çalmadık kapı bırakmadık ama hala yolumuz yapılmadı. Artık bu yolun yapılmasını istiyoruz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —