Tarih: 07.10.2024 08:37

Rize’de "Adım Atın, Aktif Olun ve Fark Yaratın" Yürüyüşü

Facebook Twitter Linked-in

Etkinliğe Rize Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Abdülkadir Öztürk, Rize Kültür Turizm Müdürü Bayram Yığcı, Rize Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kızılay Rize Şube Başkanı Bahattin Karali ve birçok kurum temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, fiziksel aktivitenin bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığa olan katkısına vurgu yapılarak, hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi gerektiği belirtildi. Ekim ayının ilk Pazar günü olarak kutlanan "Dünya Yürüyüş Günü “nün 30 yılı aşkın süredir bu amaç doğrultusunda çeşitli etkinliklerle kutlandığı ifade edildi.
Etkinlikte, Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğü spor eğitmenleri eşliğinde sahil rekreatif alanında spor aktiviteleri düzenlenirken, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek amacıyla RİBEGEM topluluğu, Serebral palsili çocuklar için özel bir yürüyüş gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda, Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Rize Belediyesi ve diğer katılımcı kuruluşlar tarafından bilgilendirme stantları kurularak, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —