Tarih: 27.09.2024 15:11

Rize’de çocuklar çevre için yeniden sahaya indi

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de çevre dostu çocuklar  çevre kirliliğine yol açan sigara izmaritinin şehrin görüntüsüne ve çevreye verdiği zarara dikkat çekmek için farkındalık etkinliğine devam ediyor. 

Daha önce Çarşı AVM ve çevresinde vatandaşları yere izmarit atmamaları konusunda uyaran çocuklar bu kez de Memişağa  parkında etkinliğini sürdürdü.   Rize Kent Konseyi ve Rize Belediyesi  iş birliğiyle yapılan etkinlikte yaşları 7-8 arasında değişen gönüllü çevre dostu çocuklar Rize Kent Konseyi Yönetimi ve  Rize Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri eşliğinde parkın içerisinde oturan vatandaşları sokağa izmarit atmamaları konusunda uyardılar. 

“Rizeli Doğayı Sever Çevreyi Korur” sloganıyla vatandaş ve esnafla buluşan çocuklar üzerinde sigara izmaritlerinin yarattığı çevre kirliliği ,doğada çözünme süreleri, toprağa ve su kaynaklarına verdiği zararların yer aldığı broşürleri vatandaşlara dağıttılar.

"Bu İşyeri İzmaritini Sokağa Atmıyor, Şehre Örnek Oluyor" yazılı etiketleri işyerlerine bırakarak camlarına asmalarını isteyen çevreci çocuklar iletişim kurdukları büyüklerine " İzmarit atma, geleceğimi karartma, Temiz bir şehirde yaşamamıza izin verin” şeklinde temennilerde bulundular.

Çocukların çevre hassasiyetine duyarsız kalmayan esnaf çocuklara simit, meyve suyu gibi çeşitli ikramlarda bulundular. İzmarit etkinliği yıl boyunca devam edecek.




 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —