Rize’nin Çayeli ilçesinde bayram ziyaretinden dönen bir ailenin içinde bulunduğu hafif ticari aracın refüje çarpıp takla atması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.
Bayram için Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Pamukçular köyüne giden aile, ziyaretlerini tamamlayarak dönüş yoluna geçti. Hulusi Aşçı’nın kullandığı hafif ticari araç, Karadeniz Sahil Yolu Büyüktaşhane Mahallesi mevkiinde refüje çarparak takla attı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, aracın arka koltuğunda bulunan 13 yaşındaki Muhammet Aşçı ile ablası 20 yaşındaki Ayşe Aşçı’nın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti.
Araç sürücüsü baba Hulusi Aşçı, anne Müzeyyen Aşçı ve diğer kardeş Sevde Aşçı ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan, Ayşe Aşçı’nın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.