Tarih: 11.06.2024 22:06

Rize'de Fırtına Deresi'nde Trajedi: 2 Öğrenci Boğuldu, 2 Kişi Yoğun Bakımda

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Ardeşen ilçesinde Kur'an kursu öğrencilerinin serinlemek için girdiği Fırtına Deresi'nde yaşanan akıntı kazasında 2 öğrenci hayatını kaybetti, 2 öğrenci ise yoğun bakıma kaldırıldı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Kaza, Fırtına Vadisi'nde derenin kenarında kano yapmak için oluşturulan yapay gölde meydana geldi. Serinlemek için suya giren 6 Kur'an kursu öğrencisinden 4'ü akıntıya kapılarak sürüklendi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, deniz polisi, jandarma, sahil güvenlik, AKUT ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından sudan çıkarılan yaralı 4 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Kaçkar Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen 2 öğrenci hayatını kaybetti. V.E. ve Y.G. isimli öğrencilerin tedavilerinin ise Rize'deki hastanelerde devam ettiği öğrenildi.

Ardeşen Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, Ardeşen Kaymakamlığı tarafından ise idari tahkikat başlatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, arama kurtarma çalışmalarına 27'si AFAD personeli olmak üzere 63 kişinin katıldığı ve olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu üzücü olay, yaz aylarında serinlemek için dere ve göllere girilmemesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, vatandaşları can güvenlikleri için dere ve göllere girmemeleri konusunda uyardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —