Tarih: 24.01.2024 11:06

Rize'de Hafızların Sınavı Sona Erdi

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an kurslarımızda ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen 2024 Yılı 1. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, Rize'de sona erdi.

15 Ocak Pazartesi günü başlayan sınav, Rize ve Artvin illerimizden 146 hafız adayının katılımıyla 23 Ocak Salı günü tamamlandı.

Sınava, Rize ve Artvin'deki Kur'an kurslarında eğitim gören hafızların yanı sıra, dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan vatandaşlar da katıldı.

Sınavda, hafızların Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, anlama ve uygulama becerileri değerlendirildi.

Sınavı başarıyla tamamlayan hafızlara, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Hafızlık Belgesi" verilecek.

Sınava katılan hafızları ve ailelerini tebrik eden Rize Müftüsü Naci Çakmakçı, "Hafızlarımız, İslam dininin en önemli temellerinden biri olan Kur'an-ı Kerim'i ezberlemiş ve bu konuda önemli bir aşama kaydetmişlerdir. Onları bu başarılarından dolayı kutluyorum. Hafızlarımızın, Kur'an-ı Kerim'i öğrenerek, İslam dinini doğru bir şekilde anlamalarına ve yaşamalarına vesile olacaklarını düşünüyorum" dedi.

Sınavın komisyon başkanı olan Arsin İlçe Müftüsü Telat Ergin ise, sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirterek, "Sınava katılan tüm hafızlarımıza başarılar diliyorum" dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —