Tarih: 10.01.2024 10:02

Rize'de İlkokul Öğrencilerine Sağlık Çocuk Dergisi Dağıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından ilköğretim çağındaki çocukların sağlık alanındaki bilgilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan "Sağlık Çocuk Dergisi" Rize'de eğitim gören ilkokul öğrencilerine dağıtıldı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Halit Baykal ile beraberindeki yöneticiler ve personelleri, Rize TOBB İlkokulu'nu ziyaret etti.

Öğrencilere "Sağlık Çocuk Dergisi" ve "Çocuk Sağlığı" ile ilgili broşürler dağıtılırken, Dr. Baykal tarafından çocuklara yönelik çocuk sağlığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Dergide önemli bilgilerin yer aldığını söyleyen Baykal, öğrencilere dergiden öğrendiklerini önce ailelerine, ardından da çevresindeki insanlara anlatmalarını istedi.

Yazılanları dikkatle okuyacaklarını söyleyen öğrenciler ise, dergi için teşekkür ettiler.

Etkinliğe katılan öğrencilerden biri olan 6. sınıf öğrencisi Zeynep, "Dergide sağlığımızla ilgili çok güzel bilgiler var. Bunları dikkatlice okuyacağım ve aileme anlatacağım" dedi.

Bir başka öğrenci olan 5. sınıf öğrencisi Mert ise, "Dergide sağlığımızı korumak için neler yapmamız gerektiğini öğrendim. Bundan sonra daha dikkatli olacağım" diye konuştu.

Dr. Baykal, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri için bilinçli olmaları çok önemli. Bu nedenle onlara doğru bilgileri sunmak için çalışıyoruz. Sağlık Çocuk Dergisi de bu kapsamda hazırlanan önemli bir yayın. Umarım öğrencilerimiz dergiyi ilgiyle okuyacaklar" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —