Tarih: 21.09.2023 07:43

Rize'de Okul Öncesi Öğretmenlerine Eğitim Semineri

Facebook Twitter Linked-in

Rize İyidere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul öncesi öğretmenlerine yönelik eğitim semineri, Hazarçaysan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Er yaptı. Er, konuşmasında okul öncesi eğitimin önemine değinerek, "Çocuğun güvenli bağlanma sonrasında okula ve hayata bağlayan en önemli unsur okul öncesi eğitim ve onun en önemli kahramanı olan sizlersiniz" dedi.

Er, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu yaş grubunun bütün gelişimlerini bir bilim adamı inceliğiyle işlemelisiniz. Çocuklarımızı manevi değerlerle donatmalısınız. Davranışları hakkında sabırlı ve bilge olmalısınız. Haftada en az üç masal kitabı okuyarak ve okunanları kendi seviyelerine göre kendi dünyalarını merkeze alan bir dille onlara anlatmalısınız. Ana dilinizi mükemmel bir şekilde kullanmalısınız. Ana sevgisi kadar ana dilini sevmesi ve konuşması tamamen sizlerin elinde."

Er, öğretmenlerin özellikle müzik, resim, drama alanlarında eğitimlerini geliştirmelerini tavsiye ederek, "Sağlıklı canlı hareketli mutlu güvenilir olduğunuza inandığı sürece başarısız olmanız mümkün değildir. Bu mesleğe adanmışlığınız herkes tarafından görülmeli" diye konuştu.

Seminerin ikinci bölümünde Hazarçaysan İlkokulu okul öncesi öğretmeni Göksel Kağıt, öğretmenlere bir sunu gerçekleştirdi. Kağıt, sunumunda okul öncesi eğitimin temel kavramlarını ve eğitim programlarını anlattı.

Seminer, öğretmenlerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Seminerde, Derepazarı, Kalkandere ve İkizdere ilçelerinde görev yapan toplam 100 okul öncesi öğretmeni yer aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —