Tarih: 12.09.2024 09:51

RİZE'DE ÖZEL ÇOCUKLAR EĞLENEREK EĞİTİME BAŞLADILAR

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de özel gereksinimli çocukların  yeni öğretim döneminde okula adaptasyonuna destek olmak amacıyla " Okula Uyum" etkinlikleri organize edildi.
Rize Engelsiz Yaşam Derneği ve Rize Down Sendromlular Derneğinin birlikte organize  ettiği "Okula Uyum" etkinliği Şevket Yardımcı İlk Öğretim Okulunda başladı.  Okulun Özel Eğitim Etkinlik Salonunda bir araya gelen özel çocukların önce yüzleri boyandı, ardından çocuklar salona kurulan hedefe atış platformlarında yarıştılar. Müzik eşliğinde dans ederek ve horon oynayarak eğlenen özel çocuklar daha sonra salonda hazırlanan patlamış mısır ve pamuk şeker yiyerek dinlendiler.
Rize Engelsiz Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Bahtiyar Çoruh özel çocukların 3 aylık yaz tatili sonrasında okula adaptasyonlarına destek olmak amacıyla motivasyon ve okula hoş geldin etkinliği organize ettiklerini söyleyerek " Okula uyum ve hoş geldin etkinliğimiz 2 hafta farklı okullarda devam edecek ardından özel sınıflarımızda ve açık alanlarda yıl boyunca farklı etkinlikler yapmayı sürdüreceğiz " dedi
Rize Down Sendromlular Derneği Başkanı Huriye Kopuz ise  özel çocukların okula uyum konusunda biraz daha fazla zorlandığını vurgulayarak " Adaptasyonlarını kolaylaştırmak için yapılan motivasyon etkinlikleri özel çocuklarımızın okula daha huzurlu ve istekli  gitmelerine yardımcı oluyor. " dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —