Tarih: 11.01.2024 09:29

Rize'de Sınav Kaygısı ve Stresi Konferansları Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) tarafından, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi ve TOBB Fen Lisesi'nde, kişisel gelişim ve iletişim uzmanı Özgenur Reyhan Güler'in katılımıyla "Sınav kaygısı ve stresi yenmek" konulu konferanslar düzenlendi.

Konferanslara, her iki okuldan da yüzlerce öğrenci katıldı. Konferanslarda, öğrencilerin başarılı olma yolunda karşılaştıkları kaygı ve stresle nasıl başa çıkabilecekleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Kişisel gelişim ve iletişim uzmanı Özgenur Reyhan Güler, öğrencilere, sınav kaygısı ve stresin doğal duygular olduğunu ve bu duygularla başa çıkabilmek için bazı yöntemler bulunduğunu söyledi. Güler, öğrencilere, düzenli ve planlı çalışmak, sağlıklı beslenmek, yeterli uyku almak, sınava hazırlık sürecinde sosyal aktivitelerden uzaklaşmamak gibi tavsiyelerde bulundu.

Başarılı insanların çok çalışan ve başarmak için deneyen insanlar olduğunu aktaran Güler, başarılı insanların başarısızlıklara uğrayarak hatalarından edindiği derslerle başarıya ulaştığını belirtti.

Program sonunda, okul müdürleri ve RİBEGEM koordinatörü tarafından günün anısına Özgenur Reyhan Güler'e çiçek takdim edildi.

RİBEGEM, belirlenen program çerçevesinde etkinliklerine devam edeceğini belirtti.

Öğrenciler Konferanstan Memnun

Konferanslara katılan öğrenciler, konferanstan memnun olduklarını ifade ettiler. Öğrenciler, konferansta sınav kaygısı ve stresle başa çıkmanın yollarını öğrendiklerini belirterek, bu bilgilerin kendilerine çok faydalı olacağını söylediler.

Bir öğrenci, "Sınav kaygısı ve stresi hepimizin yaşadığı bir durum. Bu konferansta bu duygularla başa çıkmanın yollarını öğrendim. Bu bilgiler bana çok yardımcı olacak" dedi.

Bir başka öğrenci ise, "Konferans çok faydalıydı. Özgenur Hanım'ın verdiği bilgiler sayesinde sınav kaygısı ve stresi nasıl kontrol edeceğimi öğrendim" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —