Tarih: 07.09.2023 18:36

Rizeli izciler Denizli'nin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Denizli'de düzenlenen Diyanet İzcilik 3. Bölge Kampı'na katılan Rize Müftülüğü Fatih Sultan Mehmet İzcilik Kulübü genç üyeleri, Denizli'nin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.

İzci Liderleri eşliğinde gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında, gençler Pamukkale, Hierapolis, Laodikya, Tripolis ve Honaz Kaya Mezarları gibi önemli tarihi ve kültürel yerleri gezdi.

Geziler sırasında izci gençler, Denizli'nin zengin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu.

İzciliğin ana hedefi olan Allah'a, kendine ve topluma karşı vazifelerini yerine getirmeyi kendine şiar edinen izci gençler, 3 günlük gezi sonunda geri döndü.

Geziden izlenimler

Geziye katılan izcilerden 15 yaşındaki Zeynep, "Denizli'nin tarihi ve kültürel yerleri çok etkileyiciydi. Pamukkale'nin oluşumunu yerinde görmek çok ilginçti. Hierapolis ve Laodikya gibi antik kentleri gezmek de çok keyifliydi." dedi.

17 yaşındaki Yusuf ise, "İzcilik, bize Allah'a, kendine ve topluma karşı vazifelerimizi hatırlatıyor. Bu gezi, bize bu vazifelerimizi yerine getirme konusunda daha fazla motive etti." ifadelerini kullandı.

İzci Lideri yorumu

Geziye katılan İzci Lideri Muhammed Avcı, "Bu gezi, izci gençlerimizin hem tarihi ve kültürel mirasımızı tanımalarına hem de izcilik değerlerini pekiştirmelerine katkı sağladı." dedi.

Avcı, "İzcilik, gençlerin kişisel gelişimlerine ve topluma faydalı birer birey olmalarına önemli katkılar sağlıyor. Bu anlamda, izciliğin yaygınlaştırılması için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —