Tarih: 28.09.2023 14:02

Rizeli öğrenciler Uluslararası Robot Yarışması'nda Türkiye 1.'si ve 3.'sü oldu

Facebook Twitter Linked-in

81 il ve 18 ülkeden 12 bin 716 katılımcının 4 bin 733 robotla yer aldığı yarışmada, Rize'yi temsilen katılan Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri, "Çizgi İzleyen (İleri Seviye)" kategorisinde Türkiye 1.liği ve 3.'lüğü, "Labirent Ustası" kategorisinde ise Türkiye 3.'lüğü elde etti.

Yarışmada derece alan öğrenciler Kadir Çolak, Yunus Emre Köse ve Mustafa Küçüksarı ile proje danışmanları Bülent Buçan, Ömer Demir, Azim Gökbayrak, Volkan Koç, Yusuf Meral ve Hamza Kutay'a ödülleri, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve ilgili kurum müdürleri tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, öğrencilerin başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu başarı, Rize'nin eğitim alanındaki başarılarının bir göstergesidir. Öğrencilerimiz, elde ettikleri bu başarı ile Rize'mizin adını Türkiye'ye ve dünyaya duyurdular. Onlarla gurur duyuyoruz." dedi.

Öğrencilerden Kadir Çolak, yarışmaya hazırlanırken çok çalıştıklarını belirterek, "Başarımızı, öğretmenlerimizin ve ailelerimizin desteğine borçluyuz. Bu başarı, bizim için çok anlamlı. Bu başarının devamını getirmek için daha çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —