Tarih: 01.09.2024 12:44

Rize’ye 28’i uzman 90 doktor kadrosu açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Açılan kadrolara 4 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak kura ile yerleştirme işlemi yapılacak. Yerleştirme işlemini müteakip yerleşen hekimlerin atamaları yapılacak ve ataması yapılan hekimler bir ay içerisinde görevlerine başlayacaklar.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Adli Tıp Uzmanı 1, Anesteziyoleji ve Reanimasyon Uzmanı 2, Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı 1, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı 1, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı 1, İç Hastalıkları Uzmanı 5, Radyoloji Uzmanı 1,  Radyosyon Onkolojisi Uzmanı 1, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı 1 olmak üzere toplam 14 uzman hekim kadrosu açılmıştır.

Rize Devlet Hastanesi; Acil Tıp Uzmanı 1, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı 1, Göz Hastalıkları Uzmanı 1, İç Hastalıkları Uzmanı 2, olmak üzere 5 uzman kadrosu açılmıştır.

Kaçkar Devlet Hastanesine ise Acil Tıp Uzmanı 1,  Beyin ve Sinir Cerrahisi 1, Genel Cerrahi Uzmanı 1, İç Hastalıkları Uzmanı 1, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı 2, Kulak Burun Boğaz 1, Radyoloji Uzmanı 1, Göğüs Hastalıkları Uzmanı 1 olmak üzere toplamda 9 uzman kadrosu açılmıştır.

Bakanlığımızca ayrıca il genelindeki sağlık tesislerimize 62 pratisyen hekim kadrosu açılmıştır.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan kadro atamalarıyla Rize’nin doktor ihtiyacının ciddi anlamda giderilmiş olacağı belirtilerek, “Rize’mize 28’i uzman 62’i tabip olmak üzere 90 doktor kadrosu açılmasında emeği geçen ve destek olan başta Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu olmak üzere emeği geçen herkese Rize adına yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —