Tarih: 17.02.2023 13:52

Rokfor peyniri Nasıl Yapılır? Rokfor peyniri Tarifi... Rokfor peyniri Malzemeleri Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Rokfor peyniri Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir peynirdir. Fransızlara özgü ve oldukça pahalı bir peynir türü olan rokfor, yumuşacık yapısı ve ağızda eriyen lezzeti ile tüm dünyada meşhurdur. Fransa’da kralların peyniri olarak bilinen rokfor peyniri diğer peynirlere göre daha dayanıklı bir yapıya sahiptir Koyun sütünden üretilen rokfor peyniri veya diğer adı ile danablu peyniri, mayalanmasının ardından bir süre mağaralarda bekletilerek rokfor küfü ile asıl aromasına kavuşan peynir çeşididir. Büyük tekerlek şeklinde üretilen rokfor peyniri, çapraz biçimlerde kesilerek satışa sunulmaktadır. Rokfor peyniri, yapı olarak küflü iç damarlara sahip bir süt ürünüdür. Küflü kısımları mavi renkli olan rokfor peyniri, sofralarınıza eşsiz aroma ve renk katabilirsiniz. 

PEKİ ROKFOR PEYNİRİ NASIL YAPILIYOR?

ROKFOR PEYNİRİ NASIL TÜKETİLİR?

Tereyağı kıvamına yakın olan rokfor peynirini kahvaltılarda belirli oranlarda tüketebilirsiniz. Ağzınıza bir parça rokfor peyniri aldığınızda bıraktığı enfes aroması ve keskin tadı ile damaklarda kalıcı bir lezzet bırakacaktır.

Mevsim yeşillikleri ile hazırladığınız salatalara rokfor peyniri ekleyebileceğiniz gibi hazırlanan kanepelere lezzet verici bir unsur olarak ekleyebilirsiniz. Kremalı makarna soslarına da çok yakışan bu peynir, kurutulmuş domates ile hazırlanan soslara da eklenebilmektedir.

Rokfor peynirini tavuk yemeklerine, bonfile tarzı parça etlerin üzerine sos olarak ekleyebileceğiniz gibi pizzalarınızı lezzetlendirmek için de kullanabilirsiniz.

ROKFOR PEYNİRİNİN FAYDALARI

Rokfor peyniri, eşsiz aroması ve benzersiz lezzetinin yanı sıra içeriğinde barındırdığı mineraller ve vitaminler ile insan vücudu için birçok fayda sağlamaktadır. İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum barındırması sebebiyle kemik gelişimi ve kemik sağlığı için büyük faydalar barındırmaktadır.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —