Tarih: 17.05.2023 14:52

Romantik Bir İlişkinin Altın Kuralları!

Facebook Twitter Linked-in

Mutsuz çiftler genellikle 2. aşamayı geçemezler. Tüm bu aşamalar mutlaka bu sırayla ortaya çıkmaz, ancak mutlu çiftler hepsini yaşar:

Balayı veya tutkulu dönem
Güç mücadelesi veya uyum dönemi
Güç paylaşımı veya stabilizasyon süresi
Bağlılık veya gerçek aşk
Başkalarına açıklık veya nasıl örnek olunacağı

1. Balayı veya tutku dönemi

'Baştan çıkarma' olarak adlandırılan balayı, aşağıda 'eylemler' olarak ayrılmış 5 aşamayı da içerir.

Baştan çıkarmanın amacı, diğerinin dikkatini çekmek ve iyilik elde etmek için 'duygusal kontrolü' ele geçirmektir!

Seks bu iyiliklerin sadece küçük bir kısmı. Orada da bulabilirsiniz:

~ Paylaşma ihtiyacı
~ Yalnızlık noktası
~ Duygusal eksiklik
~ Kurma arzusu
~ Bu da bir ortaktan beklenen iyiliklerdir.

'Cazibe'

Bu görsel olduğu kadar bir hormon (feromon) meselesidir. Hoşumuza gitsin ya da gitmesin, tanıştığımız herkes bizde “sempati-antipati” ya da “çekim-iğrenme” tepkisi uyandırır.

'Kadın seksidir ve erkeğin kadını fiziksel görünümüne göre seçtiğini bilerek ya da bilmeyerek, en azından başlangıçta, sayısız zevk vaat eder. Bunun yerine, erkek, en azından başlangıçta, gücün bir kadının birincil afrodizyak olduğunu bilinçli veya bilinçsiz olarak bilerek zenginliğini, statüsünü ve gücünü gösterir. »

“Kadınlar kışkırtır, erkekler gösteriş yapar. »

2. Bakışlar ve gülümsemeler

Yeni aşıkların 'birbirlerini gözleriyle yuttukları', kalabalıklar arasında bile dünyada yapayalnız oldukları söylenmiyor mu? Bakış, insanı baştan çıkarmanın en etkili aracıdır.

Bir erkeğin müdahaleci ve ilgili bakışları, bir kadının alıcı ve ilgili bakışlarıyla karşılaşırsa, o zaman arzu oluşur. 

3. Konuşma

İletişimin %55'i beden dili ve %38'i ses tonudur. Sözcüklerin anlamı bu dengede sadece %7'lik bir ağırlığa sahiptir. Yani karmaşık olmaya gerek yok. Kendin olmak, ilişki kurmanın en iyi yoludur ve öyle kalacaktır. Bu adımı Mutlu insanlar için flört makalesinde daha ayrıntılı olarak açıklıyorum: Sevgi dolu bir niyetle bir ilişkiye girmek!
Öyleyse, diğerinin kim olduğunu bilmeye yönelik bu basit niyetle ilişkiye girin ve öyle olmasına izin verin. Daha doğrusu, 'ol' 

4. Fiziksel temas

Fiziksel temas, iyi giden ve iki muhatabın hemfikir olduğu bir konuşmada doğal olarak gerçekleşir. Bu ardışık temas alışverişleri, kulağa genellikle daha ileri gitme kapasitesi ve olasılığı gibi gelir. Sezgisel olarak yapıyoruz.

Aşkın dansı

Bu aşk dansı, balayının bu ilk dönemini özetlemektedir.

Henüz birbirlerini tanımayan iki âşık, birbirlerinin kendilerine olan aşkından emin olamayarak en güzel günlerinde kendilerini gösterirler...

Bu nedenle, daha füzyonel ve daha tutkulu olan bu dönem, henüz aşk değildir. İki ortağın birbirini evcilleştirdiği iyi bir anlayış dönemidir.

Cinsel eylem, en kaynaşmada daha hızlı gerçekleşir.
Kendileriyle barışık, daha özenli ve birbirini izleyen maceralar değil, istikrarlı bir ilişki arayan bekarlarda daha sonra gelir.

Tutkulu/kaynaşmış insanlar ilk görüşte aşktan ilk görüşte aşka geçerler.
Mutlu bir gelecek çiftinin üyeleri, gerçekten aşık olmadan önce kiminle karşı karşıya olduklarını bulmaya çalışırlar.

Bu süre zarfında ve partnerler baştan çıkardıkları konusunda ikna olmadıkça, sistemli bir şekilde 'küçük tabakları büyük tabaklara' koyarak karşıdakini 'özel misafir' gibi davranacaklardır.

5. Güç mücadelesi veya uyum dönemi

Bu nedenle, bu 'balayı' döneminde eşler gerçekten aşık değillerdir. Diğerinin onlara verdiği bütünlük hissine aşıktırlar.

Bu ilk “balayı” aşaması, ilk bağlılık ve bir ilişkinin başlaması için gerekli olan diğerinin kusurlarını en aza indirgeme etkisine sahiptir.

Romantik Bir İlişkinin 5 Aşaması

Ancak kalıcı olması için yapılmamıştır ve profillere bağlı olarak az ya da çok hızlı bir şekilde gerçek doğa geri döner.
Bu 'farklılaşma' aşaması, duygusal olarak en bağımlı olanlar için çok daha hassastır. Bu birleşme döneminde her birimizin içindeki geçici olarak diğerimiz tarafından doldurulan varoluşsal boşluk, ancak zamanla yeniden yüzeye çıkabilir.

O zamanlar çiftin özel bir sorunu yok ama bu boşluk hissinin özerk olmayan partnerlerde varlığı zor. 'Boy' olmadan, 'duygusal zeka' olmadan, artık kendilerine dikkat vermemekle, içlerindeki bu boşluktan kendilerini sorumlu tutmakla suçlayacaklar.
Bu, bu mekanizmanın en kaynaşmış ve en az 'farkında' olanları için kriz ve potansiyel olarak kopuş olacaktır.

Bunlar başka bir yerde, başka bir partnerle birleşecek ve bu acının kaynağının çift olmadığını anlayana kadar bu durumu tekrar edecekler. diğeriyle doldurmak için.

Bu, çiftin de yararlı olduğu yerdir: Aşağıdakileri vurgulamamıza izin verir:

* Boş
* Yaralanmalar
* Korkular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —