Tarih: 30.05.2024 09:17

RTEÜ Öğrencilerinden Refah'taki Katliama Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Topluluklar Birliği tarafından, işgalci İsrail'in sözde güvenli bölge olarak nitelendirilen Refah bölgesinde Filistinlileri yakarak şehit ettiği katliama tepki amaçlı basın açıklaması düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi önünde, "Kampüslerden Refah'a Katliama Dur De!" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenci toplulukları adına Ahmet Akarsu basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, İsrail hükümetinin sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi, insani yardım konvoylarına ve uluslararası gözlemcilerin bölgeye erişimine izin vermesi çağrısında bulunularak, Filistin halkının temel insani haklarına saygı gösterilmesinin uluslararası barış ve güvenliğin korunması açısından hayatı önem taşıdığı ifade edildi.

Akarsu açıklamanın sonunda, "Dünya tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu insanlık dışı eylemlerin sorumlularının cezalandırılması ve benzer trajedilerin tekrar yaşanmaması için uluslararası toplumun kararlı ve acil adımlar atması gerekmektedir. Bu süreçte tüm insan hakları savunucularını ve vicdan sahibi bireyleri Filistin halkının yanında durmaya ve adalet mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz." dedi.

Basın açıklamasına, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Nebi Gümüş, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —