Tarih: 14.09.2024 09:03

RTEÜ Rektörü Yusuf Yılmaz Türkiye’de 1. dünyada 35. oldu

Facebook Twitter Linked-in

 2018 yılında dünyada 'Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk' arasında yer alan, Standford Üniversitesi tarafından 2020 yılında yapılan araştırma ile  dünyadaki en iyi bilim insanları listesine giren RTEÜ Rektörü İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, karaciğer hastalıkları ile ilgili yaptığı çalışmalarla dünyadaki en iyi  35’inci bilim insanı oldu. 2007 yılında 'İç Hastalıkları Uzmanı' ünvanını alan, 2011 yılında 'Gastroenteroloji Uzmanı' olan Prof. Dr. Yılmaz, yağlı karaciğer hastalığının taranması, teşhisi, şiddetinin belirlenmesine yarayacak invazif olmayan yöntemlerin keşfedilmesine ve klinik kullanımına ilişkin bilimsel araştırmalar yaptı.  
Yağlı karaciğer ile ilgili bazı çalışmalarıyla dünya literatüründe öncü olan Yusuf Yılmaz dünyanın önde gelen derecelendirme kuruluşlarından ScholarGPS tarafından “Üst Düzey Bilim İnsanı” olarak belirlendi. Yağlı karaciğer hastalığı ve karaciğer hastalığında Türkiye’de 1’inci sırada, dünya genelinde ise 42 bin 209 bilim insanı arasında yağlı karaciğer hastalığında 35’inci, karaciğer hastalığında ise 134 bin 211 bilim insanı arasında 58’inci sırada yer aldı.  Dünya çapında Uzmanlık dalındaki bilim adamlarının ilk %0,05'lik diliminde yer alan Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, olağanüstü üretkenlik, dikkate değer etki ve bilimsel çalışma kalitesinin takdiri olarak ScholarGPS tarafından “Üst Düzey Bilim İnsanı” belgesi ile ödüllendirildi.
“BENİM İÇİN BİR ONURDUR “
Elde ettiği başarının haklı gururunu yaşayan Prof. Dr. Yusuf Yılmaz “Dünya genelinde 42,209 bilim insanı arasında yağlı karaciğer hastalığında 35., karaciğer hastalığında ise 134,211 bilim insanı arasında 58. sırada ve en iyi % 0.05’lik dilimde yer alabilmek benim için büyük bir onurdur” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —