Tarih: 05.10.2023 09:33

RTEÜ'lü öğrenciye TÜBİTAK'tan proje desteği

Facebook Twitter Linked-in

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü öğrencisi Sevilay Gümüş, TÜBİTAK'ın "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" kapsamında proje desteği almaya hak kazandı.

Gümüş, Doç. Dr. Kenan Gedik danışmanlığında yürüteceği "Atıksu Arıtma Tesisi Deşarj Sularında Mikroplastik Bolluğu ve Yağışların Etkisi" başlıklı projede, atıksu arıtma tesisi deşarj sularında mikroplastik bolluğunun yağışlardan nasıl etkilendiğini araştıracak.

Proje kapsamında, farklı atıksu arıtma tesislerinden alınan deşarj sularında mikroplastik miktarı ve türleri belirlenecek. Ayrıca, yağışların mikroplastik miktarı üzerindeki etkileri incelenecek.

Proje ile atıksu arıtma tesislerinin mikroplastik kirliliği üzerindeki etkilerinin belirlenmesi ve bu kirliliğin azaltılması için yeni yöntemler geliştirilmesi amaçlanıyor.

Gümüş, proje desteği almaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bu proje ile atıksu arıtma tesislerinin mikroplastik kirliliği üzerindeki etkilerini belirlemek ve bu kirliliği azaltmak için yeni yöntemler geliştirmek istiyoruz. Projemiz, çevre ve insan sağlığı için önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Gümüş'ü ve danışman hocası Doç. Dr. Kenan Gedik'i tebrik eden RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, "Üniversitemiz, genç ve dinamik akademisyen kadrosu ile bilimsel araştırmalara büyük önem veriyor. Bu proje, üniversitemizin genç araştırmacılarına verdiği desteğin bir göstergesidir" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —