Tarih: 19.02.2023 12:16

Saç fırçaları nasıl temizlenmelidir? Saç fırçası temizlemenin püf noktaları nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Her gün binlerce kişinin sıklıkla kullandığı saç fırçaları ve saç tarakları saçları şekillendirmek, güzel görünmesini ve saçlarını açmak için kullanılıyor. Saç fırçaları çok fazla kullanıldığı için düzenli olarak bakımı yapmak gerekiyor. Saç fırçaları bakımı sürekli yapılmazsa içinde biriken saç telleri ve ölü deriler birikerek sağlığımıza kötü etkileri olabilir. Saç fırçaları en çok mikrobun bulunduğu ve saçınızdaki yağı, kiri, tozu ve saç bakım ürünlerini emerek çok hızlı bir şekilde kirlenir. Saç fırçası ne kadar sürede bir temizlenmeli? Saç fırçası temizliği hakkında tüm merak edilenler:

SAÇ FIRÇASI NASIL TEMİZLENİR?

⇒ Saç fırçasını temizlemek için ilk olarak saç fırçasının üzerinde olan ölü derilerden birikmiş, kalıntılardan ve saç tellerinden tel tokayla aşağıdan yukarı doğru tarayarak kurtulun.

⇒ Böylelikle saç fırçasına yapışan bütün saç telleri kaldırmış olursunuz. Temizlemekte büyük kolaylık sağlayabilirsiniz.

⇒ Daha sonra bir kabın içine sirke,su ve biraz deterjan koyup temizlemek istediğiniz saç fırçalarını koyun. Bir diş fırçasıyla bu karışıma batırdığınız fırçalarınızı içinde biriken kirleri ovalayıp temizleyebilirsiniz. 

⇒ Diş fırçasıyla güzelce ovaladıktan sonra yaklaşık yarım saat boyunca bu suda fırçalarınızı bekletin. Yarım saat beklettikten sonra soğuk suyun altında hiçbir deterjan kalıntısı kalmayana dek iyice durulayın.

⇒ Duruladıktan sonra temiz havlu ile kurulayın. Eğer hemen kurumasını istiyorsanız kurutma makinesiyle fırçaları kurutabilirsiniz. Bu işlemi düzenli olarak haftada en az 1 defa yapmayı ihmal etmeyin. Bütün saç fırçalarını bu yöntemle temizleyebilirsiniz.

Saç fırçası hijyeni sağlamak istiyorsanız;

⇒ Saç fırçalarında biriken mikroplara karşı en etkili yöntemlerden biri çay ağacı yağıdır. Saç fırçalarına birkaç damla çay ağacı damlatıp anti bakteriyel özelliği sayesinde fırçalarınızı mikroplardan arındırabilirsiniz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —