Tarih: 06.09.2023 13:01

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Ülkemizde Eris Varyantına Bağlı Vaka Görülmedi"

Facebook Twitter Linked-in

Toplantıda, COVID-19 vakalarındaki olası artışlar ve Eris varyantı hakkında sorulan sorulara cevap veren Bakan Koca, Türkiye'de Eris varyantına bağlı bir vakanın henüz görülmediğini belirtti.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü referans laboratuvarlarının sürekli analizler yaptığını vurgulayan Bakan Koca, "Omicron'un alt varyantlarını görüyoruz, bunu uluslararası kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiçbir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun." ifadelerini kullandı.

Koca ayrıca, şu ana kadar görülen varyantların Omicron'dan daha fazla hasta etme gücüne sahip olmadığını vurguladı. Bu nedenle, vatandaşların gündelik hayatlarına devam ederken, özellikle yaşlı ve kronik hastaların kalabalık ortamlarda tedbirlerini sürdürmelerini önerdi.

Son olarak, Bakan Koca yeni bir aşılama döneminin söz konusu olmadığını ve COVID-19 ile mücadelede önlemlerin devam ettiğini açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —