Tarih: 04.08.2024 11:50

SALVADER Andon Küçükçayır Büyükhan Yayla Şenliği Düzenleyecek

Facebook Twitter Linked-in

Salvader Yönetim Kurulu Başkanı Dursunali Toptan Andon Küçükçayır Büyükhan Yayla Şenliği düzenlemek için çalışma başlattıklarını söyledi. Toptan, Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan, uzun yıllar kervanlara, yayla göçlerine ev sahipliği yapan tarihi hanlarımızın olduğu bölge Büyük Han ismiyle anılan bir yer olduğunu söyledi.
Toptan, “Kuşaktan kuşağa ismi ulaşan, zihinlere kazınan Büyük Han'da festival alanı alt yapısını hazırlamak, her türlü özel araçla gidilebilecek şekilde ulaşım yollarının aktif duruma getirilmesi için çalışmalarımızı başlatıyor, siyasiler ve yetkililer ile görüşmelere başlıyoruz. Amacımız; sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz, örf, adet ve geleneklerimiz, geçmişten günümüze yaşam kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak, halkımızla kaynaşmaktır.” dedi
Süreç içerisinde alt yapımızı oluşturacağız.
SalvaderYönetim Kurulu Başkanı Dursunali Toptan, “Geleneksel hale getireceğimiz belirlenen tarihlerde her yıl etkinliğimizi inşallah hep birlikte kutlayarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu bağlamda çalışmalarımızı başlatıyor, desteklerinizle ve cesaretle yolumuza devam edeceğimizi değerli halkımıza saygıyla duyuruyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —