Tarih: 25.05.2024 14:00

Sarp Sınır Kapısı'nda Otobüs Güzergahlarının Değiştirilmesine Yolcuların İsyanı

Facebook Twitter Linked-in

Yolcular, Trabzon ve Rize gibi popüler destinasyonlara ulaşmak için artık üç ayrı aktarma yapmak zorunda kaldıklarını belirterek duruma isyan ettiler.

Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'ndan geçmek isteyenler ile Gürcistan'dan Trabzon ve Rize gibi şehirlere gitmek isteyen yolcular, her iki yönde otobüslerin Kemalpaşa'dan aktarmayla alınmasına tepki gösteriyor. Özellikle eskiden olduğu gibi doğrudan otobüs seferleri olmamasının yolcularda memnuniyetsizlik yarattığı görülüyor.

Kemalpaşa'dan Trabzon'a seyahat etmek zorunda kalan yolculardan Kübra Tatar, "Sarp'tan Trabzon'a araç yok ve buradan Trabzon’a ve Rize’ye gitmek için Hopa arabasına biniyoruz, Hopa’dan da Rize arabasına, Rize'den de Trabzon arabasına biniyoruz. Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Benzer şekilde, Mustafa Dumrul da eskiden olduğu gibi direkt seferlerin olmamasının yaşanan zorlukları artırdığını belirterek, "Bu böyle olmaz, biz eski düzenimize dönmek istiyoruz. Eskiden Sarp Sınır Kapısı'na otobüslerimiz geliyordu ve direkt Rize’ye, Trabzon’a gidebiliyorduk ama şimdi gidemiyoruz ve burada çile çekiyoruz" şeklinde konuştu.

Trabzon'dan Sarp Sınır Kapısı'na gelen İzzet Gümüşler ise yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, "Burada yaşananın neden yaşandığını biz de bilmiyoruz. Yolcuları getiriyoruz buraya dolmuş ücretini veriyoruz gidiyorlar Sarp'a. Söyleyelim de kime söyleyelim. Yaşanan durumdan dolayı da yolculardan işittiğimiz hakaretin de haddi hesabı yok" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —