Tarih: 28.12.2023 16:11

ŞART YOK Çocuğu olan HERKESE 1600 TL nakit para yatırılıyor! E-Devlet’ten kontrol edin

Facebook Twitter Linked-in

Çocuğu olan ailelere para ödemesi yapılacak. Koşulsuz ve şartsız olarak bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin ilgili kuruma başvurmaları yeterli olacak. Ödemelere ilişkin detayları ise e-Devlet üzerinden takip edebilirsiniz. İşte ödemelere ilişkin merak edilenler..

Özellikle anne ve babaları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Anne ve babaların maddi açıdan yüklerini biraz hafifletmek adına devlet ödeme yapmaya devam ediyor. Desteğin miktarının çocuk sayısına göre değişebileceği belirtildi. Ödemelere ilişkin detaylar belli oldu.

DOĞUM YARDIMI VERİLİYOR

Devletin ödeyeceği bu yardımın adı doğum yardımı olarak geçiyor. Türk vatandaşları ile mavi kart sahiplerine verilecek olan bu ödemede anne ya da babanın Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması yeterli olacak. Canlı doğan her çocuk için ödeme yapılacak.

ÇOCUK BAŞINA NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için ise 600 TL nakit ödeme yapılacak. Ödemelerden yararlanmak isteyenler için bakanlık yardımların 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra olan çocuklar için verileceğinin altı çizildi. Bu tarihten önce doğan çocuklar için devlet ne yazık ki ödeme yapmamaktadır.


BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ödemeler canlı ve tam bir şekilde doğumun gerçekleştirilmesi sonrasında ödenecek. Çocuğun nüfus müdürlüğüne kaydı yapıldıktan sonra Doğum Yardımı Başvurusu yapılabilecek. Başvuruda bulunmak isteyenler Aile Bakanlığı’na ya da SYDV şubelerine başvuruda bulunabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —