Tarih: 03.02.2024 10:34

Seçim öncesi emeklilere 7 bin TL SEYYANEN ZAM MÜJDESİ emeklileri heyecanlandıran gelişme!

Facebook Twitter Linked-in

Kulislerde konuşulan konunun detaylarına göre emeklilere seçimden önce 7 bin TL tutarında seyyanen zam yapılacağı iddia edildi. Bu haber şimdiden milyonlarca emeklinin yüzünü güldürmeye yetti. Detaylar haberimizde..

Ülkemizde hızla artış göstermeye başlayan enflasyon beraberinde pek çok zorluğu da getiriyor. Son olarak en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkması emeklileri hayal kırıklığına uğratmış geçim zorluğunu bir kere daha gün yüzüne çıkarmıştı.

EMEKLİLER İSYANDA

Asgari ücret 11 bin 402 TL’den 17 bin 002 TL’ye çıkmasından sonra en düşük emekli maaşı da 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarılmıştı. Ancak bu durum emeklilerin çok da hoşuna gitmedi.

 

31 Mart yerel seçim öncesinde milyonlarca emekli maaşlarında ek bir düzenleme bekliyor. Yerel seçimlere artık sayılı gün kala kulislerde önemli bir konu gündeme geldi. Aktarılan son habere göre hükümet, emekliler için harekete geçmeye hazırlanıyor.

EMEKLİLERE 7 BİN TL SEYYANEN ZAM

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında milyonlarca emekli, emeklilere seçim öncesinde 7 bin TL seyyanen zam verilecek mi? Sorusunu da gündeme getirdi. Kulislerde konuşulan konuya göre hükümet, yerel seçimden önce emeklilere seyyanen zam yapacak ve bu miktar 7 bin TL civarında olacak. Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde emeklilerin maaşı 7 bin 500 TL’ye yükseltilmişti. Aynı zamanda Cumhuriyet’in 100. Yılına özel emeklilere tek seferlik 5 bin TL verilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —