Tarih: 20.07.2023 11:51

SED Destek Ödemesi Ekranı: Bakanlık Maaş Farklarını Duyurdu!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet kapsamında ailelere destek ödemesine devam ediyor. Sosyal ve Ekonomik Destek ödeme miktarı memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında tekrar revize edildi. Söz konusu zam ile beraber ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının okul ve diğer masraflarının karşılanması için ödenen sosyal yardım tutarıda belli olmuş oldu.

2023 SED ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıkladığı zam oranına göre memur maaşlarına yapılan zam oranıyla eşdeğer zam yapıldı. Yani söz konusu artış memur maaşlarına yapılan yüzde 17,44 zamla aynı oranda artırılarak 3 bin 571 TL oldu.

SED YARDIMI NASIL SORGULANIR?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) çocuk yardımından faydalanmak isteyen aileler gerekli şartları sağladıkları takdirde e-Devlet ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabilirler.

SED YARDIMI İÇİN İSTENİLEN BELGELER? 

SED yardımı için başvuruda bulunmak isteyen aileler, Dilikçe, T.C. Kimlik Numarası beyanı, gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi, İŞKUR ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —