Tarih: 14.07.2024 10:56

Şehitler Anısına 251 Fidan Toprakla Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Doğa Yürüyüşü ve Fidan Dikimi" programı, Yeni Şehir Parkı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü katıldı.

Doğa yürüyüşünün ardından, hain darbe girişimi gecesi şehit olan 251 vatandaşımız anısına 251 adet fidan toprakla buluşturuldu. Bu anlamlı etkinlikte, 15 Temmuz'un sembol isimlerinden Şehit Ömer Halisdemir adına ayrılan fidanı toprakla buluşturma görevi Başkan Mete Memiş ve Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü tarafından yerine getirildi. Başkan Memiş ve Gümrükçü, Ömer Halisdemir'in fidanına cansuyu vererek, onun anısını yaşattılar.

Program, 15 Temmuz Şehitleri için İl Müftüsü Bayram Danacı tarafından yapılan dua ile sona erdi. Belediye Başkanı Mete Memiş, etkinlikte yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin birliği için canlarını feda eden kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların aziz hatırasını yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Etkinlik, katılımcılar arasında büyük bir duygu seline yol açarken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün anlam ve önemine dikkat çekildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —