Tarih: 25.02.2023 16:43

Selülitten Kurtulmanın Yolları Nelerdir? Selülitleri Evde Geçirecek Formüller Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Selülit, cildin altında yağ birikmesinden kaynaklanır. Kadınların yaklaşık %85'ini etkiler, oldukça yaygın görülür. Erkeklerde nadiren selülitle karşılaşılır. Siz de selülitlerinizden şikayetçiyseniz ve güzellik merkezlerine büyük paralar dökmek istemiyorsanız güzellik uzmanları tarafından verilen aşağıdaki tarifleri uygulayabilirsiniz:

GÜZELLİK UZMANI SUNA DUMANKAYA’DAN SELÜLİT İÇİN DOĞAL MASKELER

Selülitleri gidermenin en etkili yolu doğal yağlar ve doğal maddeler ile selülitli bölgeye masaj yapmaktır. Masaj ciltteki kan dolaşımını artırır, yağları harekete geçirerek portakal görünümüne iyi gelir. Aşağıdaki tarifleri düzenli uygulamak selülitten kurtulmakta etkili rol oynayacaktır. Ancak 1-2 kez bu tarifleri uygulamakla selülitler geçmez, düzenli olarak selülit maskesi yapmak gerekir.

SELÜLİT İÇİN KAHVE MASKESİ

Malzemeler

Tüm malzemeleri karıştırın. Bu karışımı selülit olan bölgelerinize sürün. 1 saat bekleyin yıkayın. Haftada en az 1 kez bu maskeyi uygulamaya devam edin.

SELÜLİT İÇİN ASPİRİN MASKESİ

Malzemeler

Yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırın. Selülitli bölgelerinize bu karışımla dairesel hareketler ile masaj yapın. Sık sık bu uygulamaya devam edin.

SUSAM YAĞI İLE SELÜLİT MASKESİ

Tüm malzemeleri bir şişeye koyup karıştırın. Bu karışımı selülitli bölgeye masajla uygulayın. Her gün buna devam edin. Selülitli bölgeyi fazla sıkmadan streç filmle sarın. 2 saat sonra streç filmi çıkarın.

HİMALAYA TUZU İLE SELÜLİT MASKESİ

Malzemeler

Tüm malzemeleri karıştıralım. Banyoya girince bu karışımla selülitli bölgelere kese yapalım. Her banyoda buna devam edelim.

SELÜLİT ÇAYI

Malzemeler

Tüm bu malzemeleri eşit miktarda karıştırın. Kaynatıp çay gibi demleyin. Sabah ve akşam her gün bu çayı için. Küveti suyla doldurup iki avuç deniz tuzu koymak da, selülitle mücadelenize yardımcı olacaktır.

GÜZELLİK UZMANI ŞEMS ASLAN’DAN  BİBERİYE YAĞI İLE SELÜLİT MASKESİ TARİFİ

Malzemeler

Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın, masajla cilde yedirip streç filmle sarın. 30 dakika boyunca bacak kaslarına yönelik egzersiz hareketleri yapın ve sonrasında ılık suyla duş alın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —