Ses Yalıtımı İçin Akustik Sünger Nasıl Uygulanır?

Akustik süngerler sessiz bir ortam için etkili bir çözüm olur ve evinizde rahat nefes almanızı sağlar. Hem etkili hem de kullanımı kolay akustik süngerlerle ilgili tüm detayları sizler için bir araya getirdik.

AKTUEL 4.02.2023 12:32:47 0
Ses Yalıtımı İçin Akustik Sünger Nasıl Uygulanır?

Huzur ve konforun odak noktası olan evlerimizde, gün sonu dinlenebileceğimiz bir alan inşa etmek isteriz. Bunun için de çevreden gelen yüksek gürültüleri en aza indirecek seçenekleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Özellikle çocuklu evlerde gürültünün büyük bir problem oluşturduğunu düşünürsek sessizlik sağlamak pek de kolay olmuyor. Eğer hem etkili hem de pratik bir yöntemle bu gürültü halini minimuma indirmek isterseniz size harika bir önerimiz var. Son dönemlerde merak konusu haline gelen akustik sünger ile evinizde işlevsel bir dönüşüme yer açabilirsiniz. Gelin, dekorasyonda akustik sünger uygulamanın yollarını birlikte öğrenelim.

AKUSTİK SÜNGER NEDİR?

Akustik sünger ya da bir diğer adıyla ses yalıtım süngeri, akustik düzenlemelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Ortamda oluşan yankıyı engelleme özelliği bulunan akustik süngerler ses emici özellikleriyle üstün performans sağlamaktadır. Ortamdaki rahatsız edici sesleri engelleyen akustik süngerler hem iş yerlerinde hem de evlerde rahatlıkla kullanılabilir.

AKUSTİK SÜNGER NASIL UYGULANIR?

Ortamda bulunan sesleri minimize eden akustik sünger uygulamasını evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için mekanın büyüklüğü ve gürültü düzeyini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Akustik sünger tavan ve duvarlara yapıştırılarak uygulanmalıdır. Uygulanması gereken adımlar ise şu şekildedir:

  1. İlk olarak özel yapıştırıcıyı bir kovaya boşaltarak rulo yardımıyla uygulamak istediğiniz duvara sürün.
  2. Ardından farklı kalınlık, form ve ebatlardaki akustik süngeri yapıştırıcı sürdüğünüz bölgeye yaslayın.
  3. 10 - 15 dakika arası süren kuruma aşamasından sonra yüzeylere bastırarak yapıştırma işlemini tamamlayın.
  4. Bu aşamada apıştırıcının uygulandığı ortamda maskeli ve iş gözlüğü ile bulunulmalı ve çok fazla bu ortamda kalınmaması oldukça önemlidir.
  5. Yapıştırıcı alev alan bir yapıya sahip olduğu için ateş yakmak gibi eylemlerden kesinlikle uzak durmalısınız.
  6. Uygulama tamamlandıktan sonra ortamı iyi bir şekilde havalandırarak kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz.