Tarih: 06.08.2023 09:43

Sibel Suiçmez'in seçim ile ilgili klasik ifadeler kullanması dikkat çekti

Facebook Twitter Linked-in

2023 Genel Seçimlerinin sonucunda Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesi üzerine CHP’de kurultay çalışmaları sancılı bir şekilde başlamıştı. 

Değişim tartışmalarının gündemden düşmediği CHP’de ilçe kongreleri başlarken, Trabzon’da ilk ilçe kongresi Vakfıkebir’de yapıldı.

CHP Vakfıkebir İlçe Kongresi’nde mevcut Başkan Mehmet Keskin aday olmazken, tek listeyle gidilen seçimde yeni İlçe Başkanı Olcay Bahadır oldu.  

Seçim sürecinde divanda görev alan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez seçim mağlubiyetinin gerekçesini, “İktidar kamu kaynağını kamu gücünü olabildiğince kötü şekilde kullanarak, seçim için kullanarak gücüne hak etmediği ölçüde tekrar güç kattı.” ifadeleriyle dile getirdi.

AK Parti 2002’den beri iktidarda ve CHP kaybettikleri her seçimin ardından bu minvalde açıklamalarda bulundu. Eğer iktidar kamu kaynaklarını kötü bir şekilde kullanıyorsa, bunu ilk defa tecrübe etmediler. 

Her seçim sonucu öne bu gerekçeyi sunan CHP’ye seçmenler, “O zaman neden gerekli önlemleri almıyorsun?” diye sormaz mı? Veyahut,  “Hep aynı bahane. Bu sorunun üstesinden gelemiyorsanız koltuklarınızı bunun üstesinden gelebilecek olan siyasetçilere bırakın.”  demez mi? Elbette, der ve zaten diyor. Bu yüzden aylardır CHP’de değişim tartışılıyor. CHP’nin kaybettiği bunca seçimin ardından önünde iki seçenek var. Ya seçimi kaybetme noktasında yine sorumluluk almayıp suçu iktidara yönlendirip, zihniyet ve yönetim değişikliğine gitmeden kurultay sürecini tamamlayacak ya da kaybettikleri onca seçimin ardından değişim çağrılarına kulak vererek yenilenen ve tazelenen bir umutla, yeni bir seçim için, yeni bir başlangıç yapacak. Süreci hep birlikte izleyeceğiz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —