Tarih: 12.02.2023 12:29

Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Simit Poğaça Tarifi... Simit Poğaça Malzemeleri Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Sabah kahvaltıya farklı bir tarif arıyorsanız, sabah kahvaltısını şenlendirmek aynı zamanda da pratik bir tarif arayışınız varsa bu tarif tam size göre. Sadece 1 su bardağıyla 1 tepsi simit poğaça yapabileceğiniz çok az malzemeyle damakları şenlendirecek bir poğaçaya hazır olun. Kahvaltınızın sıcacık arkadaşı olan bu simit poğaça tarifini misafirleriniz sizden hep isteyecek. İşte az malzemeyle çok güzel bir tarif poğaçaya yapabileceğiniz o tarif…

Malzemeler;

Üzeri için:

İçi için:

Yapılışı;

İlk olarak derin bir kabın içerisine yarım paket yaş mayayı parçalayarak alalım ardından 1 su bardağı ılık su ekleyelim ve maya eriyene dek bir kaşık yardımıyla karıştıralım. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekleyelim ve karıştırma işlemini devam ettirelim. Şeker ve maya erdikten sonra, yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir adet yumurtayı karışımımızın içerisine ekleyelim. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla güzelce karıştıralım. Tüm malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra, un eklemeye başlayalım. Unu yavaş yavaş ekleyim, kontrollü gitmekte fayda var. Un eklemeye başladığımızda kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayabiliriz.

Un eklemesini yaptıktan sonra, unu elinizle yoğurmaya başlayalım. Ayrıca bu hamuru akşamdan yoğurup sabaha direkt olarak yapabilirsiniz. Herhangi bir bozulma meydana gelmez. Hamuru yaptıktan sonra mayası gelmesi için 40 dakika kadar bekleyelim. 40 dakikanın sonunda mayanın kokusunu almak için karıştıralım. Ardından tezgahın üzerine un serperek hamurumuzu tezgaha alalım ve bezelere ayırmaya başlayalım. Bezelere ayırdığımız hamuru yuvarlak haline getirelim. Hamuru hiç bekletmeden biraz genişletelim içerisine iç malzemesini koyalım. Ardından hamuru oval olacak şekilde kapatalım.

Sıkı kapatmaya özen gösterelim. Pişerken açılabilir. Tüm bu işlemi, tüm hamura uyguladıktan sonra, fırın tepsisine alalım. Üzerine bir adet yumurtayı kıralım ve çırpalım. Üzerini süslemek için kavrulmuş susam kullanalım. İlk olarak yumurta sarısına ardından da kavrulmuş susama batıralım. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirelim. Kontrollü pişirmekte fayda var. Afiyet olsun.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —