Kahramanmaraş ve 10 ilde meydana gelen depremlerin ardından Adıyaman'ın ilçeleri vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Vatandaşlar, Sincik ilçesinin hangi bölgesinin depremden etkilendiğini ve hangi şehre bağlı olduğunu soruyor.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Adıyaman'da da birçok artçı sarsıntı oluştu. Adıyaman'ın Sincik ilçesi merak edildi. Peki, Sincik merkez nerede? Sincik ilçesinin nüfusu, yüzölçümü ne kadar? Sincik ilçesi hangi ile bağlı? İşte detaylar haberimizde...
Sincik, Adıyaman ilinin bir ilçesidir.
Nüfus: 17,414
Rakım 1.325 m (4.347 ft)0
Adıyaman'da yer alan Sincik ilçesinin nüfusu 17,414'tür.
Sincik, Adıyaman ilinin bir ilçesidir.
Sincik ilçesinin hane halkı genel olarak akrabadır.İlçenin tamamı Rışvan aşiretine mensuptur.En kalabalık boyları Karaçur ve Alikan aşiretidir.
Rişvan aşireti Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Urfa, Antep, Haymana, Konya, Cihanbeyli, Kulu, Antakya, Mersin, Adana ve Maraş, Elazığ, Kırşehir bölgelerine dağılmış bir aşirettir. Bu aşiretin bir sürü kolu vardır. Hacı Bedir Ağa'nın soyu Rişvan aşiretinin 'Zürevkan Kolu'dur.Bu aşiretin kökeni Ankara Haymana'da yaşayan Mir Mehmet'e kadar dayanır. Bunun soyundan gelen Büyük ve Küçük Osman kardeşler Tunceli'ye gelip yerleşirler. Daha sonra ise bu iki kardeşin ölmesinden sonra Büyük ve Küçük Hüseyin Beyler Tunceli'yi terk ederek Sincik'e gelip yerleşirler. Hayvancılıkla uğraşarak burada geçimlerini sağlarlar. Kölük (şu an ki Kahta) da oturan Mıçgori ailesi bunları kendi köyüne davet eder. İşte Rişvan aşiretinin bu üyeleri Kölük'e yerleştikten sonra bu bölgede hakimiyet kurmaya başlarlar. Bu yörenin aşiret reisleri ile kız alıp verme politikası ile iyi geçinip güçlenirler. Aşiret reisi Hacı Hüseyin bir suikaste kurban gidince Hacı Bedir Ağa aşiretin başına geçer. Hacı Bedir Fırat 1872 yılında Kahta'da doğmuştur, büyük toprak sahibi ve askeri güce sahiptir. İyi bir Kürt siyasetçisiydi ve Mustafa Kemal Hacı Bedir Ağa'yı çok severdi. Bu aşiret 21 kola ayrılmıştır.