Tarih: 31.10.2023 18:12

Sinir Sıkışması Belirtileri Nelerdir? Sinir Sıkışması Neden Olur?

Facebook Twitter Linked-in

Sinir sıkışması, tekrarlayan travmalar nedeniyle ortaya çıkan bir sağlık problemidir. Tiroit bezi, şeker hastalığı ve romatoid artrit gibi hastalıklardan dolayı da oluşabilir. Peki, sinir sıkışması belirtileri neler?

Sinir Sıkışması Nedir?

Birçok insanı etkileyebilen sinir sıkışması, bir sinirin çevresindeki tendon, kas, kıkırdak ya da kemik gibi dokular tarafından meydana gelen basınç sebebi ile oluşur. Bu baskının etkisiyle sinir fonksiyonları kötü anlamda etkilenir. Sonuç olarak vücudun belirli yerlerinde güçsüzlük, uyuşma, karıncalanma ve ağrı hissedilir.

Sinir Sıkışması Belirtileri Nelerdir?

Sinir sıkışması sonucunda hissedilen semptomlar, etkilenen bölgeye göre farklılık gösterebilir. Örneğin, kişinin boynunda oluşan bir sinir sıkışması, genelde omuza doğru bir ağrı ile sonuçlanır. Genel olarak sinir sıkışması belirtileri şunları kapsar:

 

Sinir Sıkışması Nedenleri Nelerdir?

Sinir sıkışmasının sebepleri şöyledir:

Sinir Sıkışması Tedavisi Nasıldır?

Sinir sıkışması, hem cerrahi hem de cerrahi olmayan yöntemler ile tedavi edilir. İlaç kullanımı, yaşam tarzı değişiklikleri ve fizik tedavi, cerrahi olmayan tedavidir. Bu tür tedaviler sonuç vermez ise cerrahi yöntem tercih edilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —