meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Sırtta neden sivilce çıkar?

Sırtta pek çok sebebe bağlı şekilde sivilce oluşumu geçekleşebilir. Sivilcelerin çıkması nedeni ile yaz aylarında sahillerde ve dışarıda gezerken rahatlıkla istediğiniz kıyafeti giyemiyor olabilirsiniz.

SAĞLIK 12.06.2023 10:57:15 0
Sırtta neden sivilce çıkar?

SIRTTA SİVİCLE NEDEN ÇIKAR?

Sırt bölgesinde sivilce oluşumunun pek çok sebebi bulunmaktadır. Dermatolojik bir sorun olan sırtta sivilce çıkması, sırt bölgesinde yer alan deri gözeneklerinin yeteri kadar hava almamasına bağlı şekilde gelişebilir. Aynı zamanda sırtınızda gereğinden fazla sebum üretimi de aynı şekilde sırtta sivilce oluşumuna yol açacaktır. Sırt bölgesinin yetersiz temizliği de sırtta sivilce oluşumuna yol açar. Sırtta sivilce oluşumu kıyafetlerin sırt bölgesine fazla sürtünmesine bağlı şekilde cildin tahriş olması sonucu da oluşabilir. Aynı zamanda stres ve kaygı da sırtta sivilce oluşumuna neden olan sebeplerdir. 

Sırtta sivilce oluşumunun meydana gelmesi yaz aylarında sırtınızı rahatlıkla göstermenizi engelleyecek bir sorun olabilir. Sırtta çıkan sivilcelerin geçmesi için kullanılan bakım ürünleri de işe yaramayınca sırt bölgesinde hem sivilce hem de sivilce izleri öylece kalmaya başlar. Sorundan kurtulmanın mümkün olmadığını düşünseniz de, doğanın mucizesi bitkiler sayesinde sırttaki sivilcelerden kurtulmak çok kolaydır. İşte sırtta çıkan sivilceleri geçiren yöntemler:

Yeşil çay: Doğal antioksidan özellikleri ile yeşil çay kilo verme ve vücudu temizleme gibi faydalarının yanı sıra, sivilcelerden arınmayı da sağlar. Sırtta çıkan sivilcelere karşı yeşil çay kullanmak için öncelikle yeşil çayı demleyin. Daha sonra 15 dakika kadar soğuması için bekleyin. Soğuyan yeşil çayı bir pamuk yardımı ile sırtta sivilce oluşumu görülen bölgelere uygulayın. Bu yöntem ile kısa sürede sırtta çıkan sivilcelerden kurtulabilirsiniz. 

Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizinin yağı da sırtta çıkan sivilcelerin giderilmesini sağlar. Sağlıklı yağlar grubunda olan Hindistan cevizi yağı, cilt bakımının her adımında yardımınıza koşan bir doğal yağdır. Sırtta çıkan sivilceleri geçirmek için sırtınıza az miktarda Hindistan cevizi yağı sürmek ve 1 gece yağı sırtınızda bekleterek uyumak yeterli olacaktır. Bu yöntem, sivilceler geçene kadar düzenli olarak tekrarlayabilirsiniz. 

Çay ağacı yağı: Cilt bakımında kullanırken dikkatli olunası gereken bir yağ çeşidi olan çay ağacı yağı, diğer ağlara göre yağ asitleri bakımından daha zengindir. Çay ağacı yağını az miktarda kullanarak sırtta oluşan sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için 8 damla çay ağacı yağı ile 2 damla zeytinyağını karıştırın. Daha sonra bu karışımı pamuk yardımı ile sırtta sivilce çıkan bölgelere uygulayın. Kısa sürede sivilcelerin geçtiğini göreceksiniz. 

Yağlı paketlenmiş gıdalardan uzak durun: Sırtta sivilce oluşumunu tetikleyen dış etkenlerden biri de trans yağlı paketlenmiş gıdalardır. Cips gibi gıdaların çok yoğun şekilde tüketilmesi de sırt bölgesinde sivilce oluşumuna neden olacaktır. Doğru beslenme alışkanlıklarıyla sırtta oluşan sivilcelerde kolaylıkla kurtulabilirsiniz. 

HABER MERKEZİ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin