Tarih: 24.05.2023 12:59

Sivilce sorunu tarih oluyor!

Facebook Twitter Linked-in

Yüzünüzde sivilcenin çıktığı yer, size neyin sebep olduğu ve nasıl tedavi edileceği hakkında çok şey söyleyebilir. Cildinizin genetiği, hormonları ve doğal florası dahil olmak üzere birçok faktör bunda rol oynar.

Bir sivilce semptomatik ya da genetik olabilir. Ancak yüzünüzün aynı bölgelerinde sürekli olarak sivilceleriniz varsa sivilceler daha derin bir sorunla bağlantılı olabilir. 

T BÖLGESİ 

Çoğumuz “T bölgesine” aşinayız. Bu bölge, yüzün diğer bölgelerine göre daha büyük gözeneklere ve yağ bezlerine sahip olduğundan, klasik siyah noktalar ve beyaz noktalar için mükemmel bir yerdir. 

ÇENE

Çenedeki sivilce genellikle hormonlara bağlıdır. Ergen erkek çocuklar genellikle fiziksel büyüme dönemlerinde çene hattı boyunca sivilce yaşarlar. Her yaştan genç ve genç kadın, adet döngüsü sırasında hormonlar yükseldikçe çenelerinde sivilce yaşayabilir.

YANAK

Çenenizdeki veya T bölgenizdeki sivilcelerin aksine, yanaklarınızdaki lekeler için altta yatan neden hakkında pek bir şey söylenemez. Buradaki sivilce genetik olabileceği gibi tesadüfi de olabilir. Bazı bakterilerle temastan da kaynaklanabilir.

SAÇ ÇİZGİSİ 

Saç çizginizde sivilceler görüyorsanız, tipik T bölgesi sivilceleriyle uğraşmıyor olabilirsiniz. Bu sivilcelere aslında köpük veya kuru şampuan gibi saç ürünleri neden olabilir. Saç ürünleri çok mumlu olma eğilimindedir ve saç çizgisinde birikebilir.

YÜZDEKİ SİVİLCELER NASIL YOK OLUR?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —