Tarih: 16.08.2024 00:16

Söğütlü Kültür Merkezi Bölgenin Kültür Hayatını Zenginleştirecek

Facebook Twitter Linked-in

Akçaabat Belediyesi tarafından Söğütlü Mahallesi'nde inşasına başlanan Söğütlü Kültür Merkezi'nde sona yaklaşılıyor. Kaba inşaatı tamamlanan merkezde, şu anda ince işçilik ve son dokunuşlar gerçekleştiriliyor. Kültür merkezi, tamamlandığında bölgeye önemli katkılar sağlayacak birçok tesisi bünyesinde barındıracak.

Modern ve Çok Yönlü Bir Tesis

Söğütlü Kültür Merkezi'nin içerisinde 600 kişilik amfi salon, çok amaçlı salon, fuaye alanı, kültürel ve sanatsal faaliyetler için atölyeler ve bürolar, kütüphane, sportif alanlar, kapalı ve açık alan kafeteryalar, kapalı otopark, sirkülasyon alanları, idari ve teknik bölümler yer alacak. Bu çok yönlü yapı, tiyatro, konser, toplantı gibi etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olacak.

Kongre ve Etkinlik Merkezi

Merkez, 600 kişilik amfi salonu ve konferans alanlarıyla ulusal ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Bu özellikleriyle sadece Akçaabat'a değil, Trabzon ve çevre illere de hitap edecek bir kültür merkezi olarak öne çıkıyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'den Açıklamalar

Kültür merkezi inşaatının detayları hakkında bilgi veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Söğütlü Kültür Merkezi'nin iç dizaynı ve ince işçilikleri tamamlanıyor. Konferans salonu, kafeteryalar, kitap kafeler ve millet kıraathanesi gibi alanların dizaynı son aşamaya geldi. Merkezimiz, sosyal donatılar açısından oldukça kapsamlı olacak ve şehrimizin ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacak. Akçaabat'a yakışır bir yatırım oluyor," dedi.

Başkan Ekim, merkezin gençlerden yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap edeceğini vurgulayarak, "Burada yediden yetmişe tüm vatandaşlarımız, hatta üniversite öğrencileri, farklı aktivitelerde bulunabilecek ve verimli vakit geçirebilecekler. Akçaabat'ımıza böyle bir projenin kazandırılmasında emeği geçen herkese ilçem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Akçaabat'ımız için daima en iyisini yapmaya ve şehrimizin yararına olan her işin peşinden azimle koşmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Bölgeye Büyük Kazanım

Akçaabat Belediyesi'nin bu projesi, bölgenin kültürel ve sosyal hayatına önemli katkılarda bulunacak. Söğütlü Kültür Merkezi, modern ve son teknolojiye sahip bir yapı olarak Akçaabat halkına hizmet vermeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve ekibinin çabalarıyla hayata geçirilen bu proje, Akçaabat'ın gelişimine katkıda bulunacak yeni bir kültür merkezi olarak dikkat çekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —