meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Sonuç sizi çok şaşırtacak! Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince...

Sağlıklı yaşam önerileri kapsamında ortaya çıkan farklı bilgiler daha fit ve daha sağlıklı bir hayata doğru ilerlememize yardım ediyor. Sebzelerin ve meyvelerin besin değerleri yüksek içerikleri sayesinde düzenli tüketilmeleri daha sağ

SAĞLIK 13.05.2023 11:19:50 0
Sonuç sizi çok şaşırtacak! Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince...
Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince... Sonuç sizi çok şaşırtacak! - Resim: 1

Mutfaklarımızda yoğun şekilde kullandığımız ve hem salatalara hem de yemeklere ekleyerek lezzetinden faydalandığımız maydanozlarımızın bilinmeyen pek çok faydası bulunuyor. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırdıktan sonra ise ortaya çıkan sapları çöpe atmamak gerekiyor. Maydanozun yaprakları kadar saplarının da besin değerleri yüksek olduğu bilinirken, maydanoz sapını kaynatıp içtiğinizde sonuçları şaşırtıcı olacak.

Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince... Sonuç sizi çok şaşırtacak! - Resim: 2

MAYDANOZ SAPI NASIL KAYNATILIR?

Maydanoz saplarının yapraklarından ayrıldıktan sonra atılmak yerine kaynatılması sağlık saçıyor. Maydanoz saplarının sağlıklı yapısından faydalanmak için günde 1 bardak içebileceğiniz bu detoks suyunu hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler ise her elde bulunuyor. İlk olarak yapraklarından ayırdığınız maydanoz saplarını bir cezve ya da tencere içerisine koyun. Bir tutam maydanoz sapı yeterli olacaktır. Daha sonra sapların üzerine 1 bardak su ilave edin ve altını yakarak bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra  5 dakika kadar daha kaynamasını bekleyin. Son olarak maydanoz saplarını süzün. Birkaç dakika ılımasını bekledikten sonra elde ettiğiniz suyu aç karnına için. 

Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince... Sonuç sizi çok şaşırtacak! - Resim: 3

MAYDANOZ SAPI KAYNATMANIN FAYDALARI

Maydanoz saplarını kaynatıp içmenin birden çok faydaları bulunuyor. Daha sağlıklı bir hayat için kaynatabileceğiniz maydanoz saplarından elde etiğiniz suyu düzenli olarak tükettiğinizde ise şu faydalarından yararlanabiliyorsunuz:

SAĞLIKLI KİLO KAYBI: Maydanoz saplarını kaynatıp elde ettiğiniz suyu üzeli olarak içtiğiniz zaman kilo verme sürecinizde hızlanma fark edeceksiniz. Tadı herkes için uygun olmasa da, sağladığı faydalar ortak olan maydanoz sapları içerdiği sağlıklı lifler ile sindirimi düzenliyor. Aynı zamanda bazal metabolizmayı hızlandıran bu sağlıklı suyu içmek ödem atmanıza yardımcı olarak kilo kaybını hızlandırıyor.

Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince... Sonuç sizi çok şaşırtacak! - Resim: 4

VÜCUDU ARINDIRIYOR: Maydanoz sapları da maydanoz yaprakları gibi antioksidan özellikler barındırır. Maydanoz saplarının kaynatılması ile elde edilen suyu içtiğiniz zaman yüksek antioksidan değerleri sayesinde vücudunuzdaki toksinlerden arınmak kolaylaşır. Enfeksiyon ve iltihap söktürücü olarak da tüketilebilen bu sağlıklı su, vücuttan zararlı serbest radikalleri temizliyor ve sindirimden dolaşıma kadar vücudunuzun yenilenmesini sağlıyor. 

Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince... Sonuç sizi çok şaşırtacak! - Resim: 5

DEPRESYONA KARŞI ETKİLİ: Maydanoz saplarının düzenli şekilde kaynatılıp içilmesi sayesinde depresyondan uzak kalmak ve kendinizi daha mutlu hissetmek de mümkün. Maydanozun içerisindeki yeşil rengini veren flavonoidler bağırsak florasının iyileştirilmesinde etkilidir. Bağırsaklarda çalışma düzenine katkı sağlayan maydanoz sapı yine bağırsaklarda yararlı bakterilerin artmasına katkı sağlıyor. Yararlı bakterilerin artması ise beyne giden nöronlara mutluluk hormonu salgılanmasını sağlıyor ve bu şekilde depresyondan korunuyorsunuz.

Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince... Sonuç sizi çok şaşırtacak! - Resim: 6

DAHA KESKİN GÖZLER: Maydanoz saplarının düzenli olarak tüketilmesi içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde göz sağlığını da destekliyor. Göze giden sinir sinapslarının yenilenmesini ve göz korneasının iyileşmesini sağlayan bu vitamin değerleri sayesinde maydanoz sapının düzenli tüketilmesi daha keskin ve daha dinç gözlere sahip olmanız sağlıyor. 

Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince... Sonuç sizi çok şaşırtacak! - Resim: 7

DAHA PÜRÜZSÜZ BİR CİLT: Cilt sağlığı açısından en önemli vitamin grubu olarak bilinen C vitamini bakımından zengin olan maydanoz sapının düzenli olarak tüketilmesi cildinizde sivilce ve akne gibi zararlı oluşumların oluşmasını engelliyor. Ciltte ölü hücrelerin yenilenmesini sağlayan maydanoz sapı sayesinde cildiniz hem daha sağlıklı hem de daha genç bir görünüme sahip olacak. 

Maydanozun sapını kaynatıp içine birkaç damla limon ekleyince... Sonuç sizi çok şaşırtacak! - Resim: 8

LİMON İLE DE DENEYİN: Maydanoz saplarının kaynatıldıktan sonra içerisine birkaç damla limon eklenerek tüketilmesi ise faydalarından hem daha hızı hem de daha etkili yararlanmanızı sağlıyor. Daha hızlı emilim sağlayan limon sayesinde vücudunuzda vitamin ve besin değerleri kana daha hızlı karışıyor ve bu sayede özellikle kilo kaybı konusunda maydanoz sapının faydalarını daha hızlı görebiliyorsunuz. 

 


Anahtar Kelimeler: maydanoz sağlık

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday