meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Sporu bu saatler arasında yapın! Yağları cayır cayır yakıyor!

Spor yapmaya niyetliyseniz karar vermede en çok zorlandığınız şey bunu ne zaman yapacağınız olur.

SAĞLIK 29.12.2023 12:22:00 0
Sporu bu saatler arasında yapın! Yağları cayır cayır yakıyor!

Egzersize başlamak zor ama fayda görmeye başladıktan sonra insanda bir yaşam biçimi olmaya başlıyor. Ancak fiziksel aktivitelerden alacağınız verim hangi saatlerde yaptığınıza göre değişiyor. Çünkü günün belirli bölümleri egzersiz konusunda farklı faydalar sunuyor. 

SABAH EGZERSİZİ İYİ HİSSETTİRİYOR

Uzmanlar, sabahları egzersiz yapan kişilerin ilk işlerini başardıkları için kendilerini çok iyi hissettiklerini ve daha az dikkat dağıtıcı şeylerle karşılaştıklarını söylüyor. Öğleden sonra yapılan antrenmanlar ise daha uzun yaşamakla bağlantılı.

7-9 ARASINI KAÇIRMAYIN

Araştırmalar, sabahları egzersiz yapmanın formda kalmanızı sağlamanın en kolay ve en iyi seçeneği olduğunu öne sürüyor. Yakın zamanda yayınlanan bir çalışma, sabah 7 ile sabah 9 arasında egzersiz yapmanın kilo kaybına yardımcı olabileceğini ortaya koydu.

Araştırmacılar, 20 yaş ve üzeri 5.200 kişiden elde edilen verilere dayanarak, sabahları yapılan orta ila şiddetli egzersizlerin, öğlen veya öğleden sonra yapılan egzersizlere göre daha düşük bir vücut kitle indeksi ile ilişkili olduğunu buldu.

Bulgularda birkaç faktörün rol oynayabileceği belirtiliyor. Örneğin, sabah egzersizi yapanların, öğlen veya öğleden sonra egzersiz yapanlara göre hiç tütün veya alkol tüketmemiş olma, her gün aynı saatte sürekli egzersiz yapma ve daha az kalori tüketme olasılıkları daha yüksekti.

KİLO KONTROLÜNE YARDIM EDİYOR

Hong Kong Politeknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi Doçent Tongyu Ma da, sabah erken saatlerde yemek yemeden önce egzersiz yapmanın, günün diğer zamanlarında egzersiz yapmaktan daha fazla kilo kaybına yol açabileceğini belirtiyor. Tıp ve Beslenme Profesörü Ross Andersen ise sabahları egzersiz yapmak  muhtemelen başka faydalar da sağlıyor: kilo kontrolü ve daha sağlıklı yaşam

Finlandiya'daki araştırmacılar, günün erken saatlerinde uyanan kişilerin, gece kuşlarıyla karşılaştırıldığında, erkekler için günde yaklaşık 30 dakika, kadınlar için ise yaklaşık 20 dakika daha fazla fiziksel aktivite yapmayı başardıklarını buldu.

KARIN YAĞLARINDA AZALMA ARTIYOR

Araştırmacıların raporuna göre, sabah 6 ile sabah 8 arasında egzersiz yapan kadınların karın yağlarında ve kan basınçlarında daha fazla azalma görüldü ve akşamın erken saatlerinde egzersiz yapanlara kıyasla daha güçlü bacak kasları elde edildi.

2019 yılında yapılan bir çalışmaya göre ise, gece boyunca aç kalındıktan sonra sabah bir şey yemeden egzersiz yapan kişiler, günün ilk öğününü yedikten sonra egzersiz yapanlara kıyasla iki kat daha fazla yağ yaktı.

ŞEKER HASTALARI İÇİN UYGUN DEĞİL

Aç karnına yapılan bu tür egzersizler, insülin tedavisi gören ve hipoglisemi riskini artırabilecek diyabet hastaları için ise uygun değil. öğretim görevlisi Javier Gonzalez bu kişiler kalplerinin pompalanmasını sağlayacak enerjiye sahip olamayacaklarından egzersizden önce biraz sert siyah kahve içmeyi deneyebilir.

ÖĞLE EGZERSİZLERİ FAYDALI MI?

Yapılan başka bir araştırmaya göre ise öğlen ve öğleden sonra egzersiz yapmak, çoğunlukla sabah veya akşam yapılan egzersizlere kıyasla tüm nedenlerden erken ölüm ve kalp hastalığı riskinin daha düşük olmasıyla bağlantılı. Bu faydalar özellikle yaşlı yetişkinlerde, erkeklerde, fiziksel olarak daha az aktif olan kişilerde veya önceden kalp hastalığı olanlarda görüldü.

AKŞAM ANTRENMANI KAS GÜCÜNÜ ARTIRIYOR

Eğer yine de günün ilerleyen saatlerinde antrenman yapmayı tercih ediyorsanız, bunların da kendine özgü faydaları olabilir. Yapılan bir araştırmaya göre, akşam 18:30 ile 20:30 arasında yapılan akşam egzersizi, üst vücut kas gücünü ve dayanıklılığını büyük ölçüde artırdı ve kadınlarda genel ruh halini iyileştirdi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin