Tarih: 06.06.2024 11:29

SU MÜFETTİŞLERİ BU KEZ DOĞAYI BİTKİLERLE BESLEDİLER

Facebook Twitter Linked-in

HABER ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU
Daha önce su ile ilgili yaptıkları çalışmalarla rozet takarak " Su Müfettişi" olan Rizeli çocuklar bu kez de Çevre Gününde RTE Üniversitesi sera alanına meyve ağacı ve  çiçek diktiler.
5 Haziran çevre Günü dolayısıyla Rize Kent Konseyi Çocuk Meclisi yönetiminde yer alan çocuklar  RTE Üniversitesinin sera alanına meyve ve çiçek fidesi diktiler, tohum ektiler.
Etkinlikte RTE Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Lütfü Çorbacı ve RTE Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Yüksek, yaşları 7 ile 11 arasında değişen çocuklara önce sera alanında bulunan bitkileri tanıttı, ardından bitkilerin doğanın ve dünyanın geleceği için önemini anlattılar. Çocuklar daha sonra Rize'nin tarım ürünü olan çay tohumunu toprağa ekti ardından  öğrendikleri bitkilerin bir kısmını evlerinin bahçesine veya köylerine dikmek üzere saksılara dikti. Üniversitenin peyzaj sahasına gül ağaçları diken çocuklar üniversite çağına gelene kadar en az 10 dikili ağaçlarının olacağına söz verdiler.


Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Ahmet Baran Albayrak çevre ve çevrenin korunması konularının çocuk meclisinin birinci önceliği olduğunu söyleyerek " Bugün üniversite içerisinde yüzlerce çeşit bitkinin yer aldığı alanda bitkileri öğrenmek bizim için çok yararlı oldu. Biliyoruz ki dünyanın geleceği bizlerin elinde. Biz de doğamızı yaşatmak için elimizden geleni yapmaya hazırız ve bunun için söz verdik" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —