Tarih: 04.01.2024 14:49

Suiçmez: Yargıtay, Anayasal düzene darbe girişimini sürdürüyor

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki kararına "hukuki değeri yok" diyerek Anayasal düzene darbe girişimini sürdürdüğünü söyledi.

Suiçmez, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa'nın 2. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, "Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa'nın bu maddesini de ihlal ederek Türkiye'nin hukuk devleti olmadığını söylüyor" dedi.

Suiçmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki kararına hukuki değer tanımıyor. Bu karar, Anayasal düzene açık bir saldırıdır. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, kişi hak ve özgürlüklerini, seçme seçilme hakkını, seçim güvenliğini ortadan kaldırmıştır.

Bu karar, Türkiye'de hukukun üstünlüğünün ortadan kalktığını gösteriyor. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı tamamen yok olmuştur.

Suç işleyen hakimler yargılanmalıdır. Bu kararı veren hakimler, Anayasa'yı ihlal ederek suç işlemişlerdir. Bu suçun hesabını vermeleri gerekir."

Suiçmez, açıklamasında, Yargıtay'ın bu kararına karşı tüm demokrasi güçlerinin ortak mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —