meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Sülfatsız Şampuan Nedir? Sülfatsız Şampuanın Saça Faydaları Nelerdir?

Sülfatsız şampuanlar birkaç yıldır revaçta. Bu ürünlerin farklı saç tipleri için potansiyel faydaları hakkında çok fazla tartışma var. Peki sülfatsız hareket devam ederken sülfat hakkında gerçekten ne kadar bilgi sahibisiniz? Sülfat

AKTUEL 21.02.2023 10:43:53 0
Sülfatsız Şampuan Nedir? Sülfatsız Şampuanın Saça Faydaları Nelerdir?

Sülfatsız şampuan hakkında merak ettiklerinizi yanıtlamak için buradayız. Daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam edin.

Sülfat nedir?

Basitçe açıklamak gerekirse, şampuanınızda köpük yaratan şey sülfatlardır. Teknik açıdan ise hem yağı hem de suyu çeken bir tür yüzey aktif madde olarak tanımlanabilir. Uzmanlara göre bu madde cildinizdeki ve saç derinizdeki kir ve ölü cilt hücrelerinin temizlenmesini sağlar. Dezavantajı, saç derisinden ve saçtan doğal yağları da çıkarabilmesidir. Bu da saçı kuru ve kırılgan hale getirebilir.

Eğer saç deriniz hassassa sülfatlar kızarıklık, kuruluk ve kaşıntı gibi tahrişlere yol açabilir. İşte sülfatın kötü şöhreti tam da burada devreye giriyor. Sülfatların, özellikle sodyum lauril sülfatın, kansere neden olabileceğine dair korkunç söylentiler var; ancak henüz bu iddiaları destekleyecek bilimsel bir kanıt bulunmuyor.

Sülfatsız şampuan kimler için iyi?

Bazı insanlar sülfatsız şampuandan gerçekten faydalanabilir. Örneğin boyalı veya kıvırcık saçlara sahipseniz, oldukça sert temizleyiciler oldukları için sülfatsız şampuanlar kullanmayı düşünebilirsiniz. Renk uygulanmış saçlarda sülfat kullanmak çok güçlü olabilir ve muhtemelen rengin soyulmasına yol açar. Benzer şekilde saçlarınız kuru veya kıvırcıksa da sülfatı bırakmanız yararınıza olabilir. Sülfat içermeyen şampuanlar, saç derisindeki ve saçtaki doğal yağları korur; sonuçta saçınızda daha fazla nem bırakır. Hassas bir cildiniz veya egzamanız varsa, sülfatsız bir şampuan seçimi yapmak saç derisi tahrişini azaltabilir.

Sülfatlı mı yoksa sülfatsız şampuan mı?

Görüldüğü gibi sülfat olmadan da saçları temizlemek mümkün. Ancak sülfatlı şampuanlar çoğu insan için saç ve saç derisini temizlemenin etkili bir yolu olabilir. Örneğin, saçlarınız yağlıysa veya kepek sorununuz varsa sülfat içeren bir şampuan saç derinizdeki yağları emmeye ve gidermeye yardımcı olacaktır. Bu noktada farklı içeriklere her zaman bir şans verebilir ve deneyerek gözlemleyebilirsiniz. Sülfat içeren şampuanınızdan memnunsanız kullanmaya devam edebilir veya saç bakımında daha temiz içerikten yanaysanız sülfatsız şampuanları deneyebilir; saçlarınızdaki etkilerine bakabilirsiniz.

Sülfatsız şampuanın faydaları

Peki, sonuçta sülfat içermeyen bir şampuan kullanmaya karar verirseniz ne gibi faydalar beklemelisiniz? İşte sülfatsız şampuanın saçlarınız için olası faydaları:

  • Sülfat içermeyen bir şampuan, saçlarınızdaki doğal nemi hapsetmeye yardımcı olabilir. Saçınızın orijinal parlaklığını ve yumuşaklığını korur. Bu tür şampuanlar, zamanla saçlarınızın ekstra nem kazanmasını da sağlayabilir.
  • Saçlarda boya yoluyla renk değişikliği yapmak çok zaman ve çaba gerektirir. Agresif sülfatlar saç renginizi çabucak soldurabileceğinden, rengi daha uzun süre korumak için sülfat içermeyen bir şampuana geçebilirsiniz.
  • Sülfat içermeyen bir şampuan kullanıyorsanız, önceki şampuanınızı kullanırken yaşamınızı zorlaştıran saç derisi tahrişi konusunda artık endişelenmenize gerek yoktur. Ek olarak, şampuan yanlışlıkla gözünüze gelse bile yanma hissine katlanmak zorunda kalmazsınız.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin