Tarih: 30.12.2023 11:20

Süper Kupa Finali İptal Edildi: Atatürk Görseli Taşıyan Tişörtler Nedeniyle Kriz

Facebook Twitter Linked-in

Suudi yetkililerin, Galatasaray ve Fenerbahçe futbolcularına Atatürk görseli taşıyan tişörtlerle sahaya çıkmalarına izin vermemesi üzerine Türk kulüpleri, turnuvadan çekilme kararı aldı.

Süper Kupa Finali için Suudi Arabistan'a giden Galatasaray ve Fenerbahçe, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygılarını göstermek amacıyla özel tasarlanmış tişörtler giymek istedi. Ancak Suudi yetkililer, bu tişörtleri kabul etmeyerek futbolcuların sahaya çıkmasına izin vermedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüpleri, Türkiye'nin değerlerine sahip çıkma kararı alarak turnuvadan çekilme kararı aldı. Kulüp yetkilileri, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesine bağlı kalarak Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılıklarını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "“Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan iki futbol kulübümüzü de tebrik ederim…" ifadelerini kullanarak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin duruşunu destekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —