Tarih: 06.01.2024 12:48

Sürmene'de Yol Kayması, Mahalle Sakinlerini Tehlikeye Atıyor

Facebook Twitter Linked-in

Sürmene'nin Yukarı Ovalı ve Aşağı Ovalı (Vizara) mahallelerini birbirine bağlayan yol, yaklaşık 1,5 aydır ulaşıma kapalı. Heyelan nedeniyle kapanan yolda, mahalle sakinleri hasta ve cenazelerini taşımak için taşların üzerinden atlayarak tehlikeli bir yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri, kaymanın tamamen durması gerektiğini belirterek, yolun ne zaman açılacağının belirsizliğini koruduğunu söyledi. Mahalle sakinleri ise, en azından geçici olarak yolun bir kısmının açılmasını talep ediyor.

Özellikle kış mevsiminde taşların üzerinden yürümek zorunda kalan mahalle sakinleri, ölümle burun buruna geliyor. Mahalle sakinleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi başta olmak üzere yetkililerden konuya acil çözüm bulmasını bekliyor.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Yılmaz, "Yol, heyelan nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır kapalı. Hasta ve cenazelerimizi taşımak için taşların üzerinden atlayarak tehlikeli bir yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz. Özellikle kış mevsiminde bu durum daha da tehlikeli hale geliyor. Yetkililerden konuya acil çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Gülten Aksu ise, "Bu yol bizim için çok önemli. Okulumuz, camiimiz ve sağlık ocağımız bu yolda. Bu yol kapalı olduğu için çocuklarımızı okula götürüp getiremiyoruz, hastalarımızı hastaneye götüremiyoruz. Yetkililerden bu yolu bir an önce açmalarını istiyoruz" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —