Tarih: 26.07.2023 14:43

Tapusu olanlar dikkat! Hükümet 'dur' demek için düğmeye bastı! Bunu yapan herkes 3 yıla kadar hapis cezası alacak!

Facebook Twitter Linked-in

Cep yakan  fahiş kira artışladrı için devlet yetkilileri harekete geçti.  Kira fiyatlarındaki orantısız artış hem kiracılar hem de ev sahiplerini karşı karşıya getirmeye başladı.Yeni gelen haber milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte "haksız kazanç elde edenler" hapis cezasına çartırılacak. 

BUNU YAPAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALICAK

Mülteciler ile birlikte piyasalarda fahiş kira artışlarının önü arkası kesilmiyor.  Hazırlanan uygulama fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine hapis ve para cezası verilecek. Bir yıldan 3 yıla kadar hapisle soruşturma, dava açılabilecek. Adalet Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca hazırlanacak yasal düzenleme yeni yasama döneminde Meclis'e gönderilecek. 

YÜZDE 25 SINIRI UZATILDI

Borçlar Kanunu'na eklenen geçici maddeyle Haziran 2022 tarihinde kira artış bedeline yüzde 25 sınırının uzatılmasına karar verildi. Kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar zorunlu 1 Eylül itibarıyla arabuluculuk sürecine katılacak. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —