Tarih: 16.08.2024 10:42

Tarihi Oltu Kalesi Turizme Kazandırılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Oltu ilçesinde Urartular dönemine ait en büyük medeniyet eserlerinden biri olan tarihi Oltu Kalesi, hazırlanan restorasyon projesiyle turizme kazandırılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen Cazibe Merkezleri Destekleme Programı (CMDP) kapsamında onaylanan "Erzurum Oltu Kalesi Restorasyonu ve Turizme Kazandırılması" projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda gerçekleşen imza törenine, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve projeden sorumlu kurum yetkilileri katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan Çelebi, projenin Oltu'nun tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve turizme kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Milattan önce Urartular tarafından yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Oltu Kalesi, restorasyon çalışmalarıyla tarihi dokusu korunarak gelecek nesillere aktarılacak. Proje, Oltu’nun doğal, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkararak bölge turizmini canlandırmayı amaçlıyor.

Toplam bütçesi yaklaşık 53 milyon TL olan projenin 47,7 milyon TL’si KUDAKA tarafından finanse edilecek. Projenin tamamlanmasıyla ilçede sosyal gelişmişlik düzeyinin yükseltilmesi ve yerli ve yabancı turist sayısının arttırılması hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —