meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Tarım Bakanlığı Ekim 2023 Desteklerini Açıkladı: Yağlık Ayçiçeği İçin Ton Başına 1500 TL Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ekim ayında çiftçilere yönelik bir dizi tarımsal destek ödemesini duyurdu.

Tarım Bakanlığı Ekim 2023 Desteklerini Açıkladı: Yağlık Ayçiçeği İçin Ton Başına 1500 TL Destek

Bitkisel ürün sigortası desteği, bireysel sulama sistemleri desteği, hayvan hastalıkları tazminatı desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, uzman eller projesi desteği ve toprak analiz desteği gibi altı farklı kategoriden oluşan toplam 1 milyar 167 milyon 557 bin TL tutarındaki tarımsal destek ödemeleri, ülke genelindeki çiftçilere iletilmiş durumda.

Bununla birlikte, dikkat çeken bir gelişme ise yağlık ayçiçeği üreticilerini sevindirdi. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yağlık ayçiçeği üreticilerine ton başına ödenen destek miktarı bu yıl esas itibariyle 1000 TL'den 1500 TL'ye çıkarıldı. Bakanlık, bu artışın 2023 üretim yılında kuru şartlarda üretimi yapılan yağlık ayçiçeğinde iklimsel faktörlere bağlı olarak verim kaybı yaşanan bu bölgelerde mevcut destek miktarını artırma kararı aldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu destek artışının çiftçilerin ekonomik koşullarını iyileştirmeyi amaçladığını vurguladı. Ayrıca, Ekim ayının sonunda yapılan bu açıklamanın yanı sıra, kasım ayında da yeni tarımsal desteklerin çiftçilere iletilmesi bekleniyor. Bakanlık, desteklere ilişkin güncel bilgilendirmeleri resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.


1

SAĞLIK BAKANI Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU RİZE GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları Açılış Töreni'ne Büyük İlgi

3

Akçaabat'ta Kültürel Buluşma: Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali 2024

4

Trabzon'da Gıda Hijyeni Denetimleri Artarak Devam Ediyor

5

Bayburt Belediyesi’nin Ekipleri Şehri Güzelleştirmeye Devam Ediyor