Tarih: 03.09.2022 15:36

Tatvan'da 17 hafız mezun oldu

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan İlçe Müftülüğüne bağlı Sakine Kalyoncu Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 17 öğrenciye düzenlenen törenle hafızlık belgeleri takdim edildi.

Tatvan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Merasimde konuşan Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, 'Bugün17 hafızımızın sevinçlerine ortak olmak ve onlara emek veren ailelerinin ve hocalarının gururunu paylaşmak için buradayız. Bugün geldiğimiz nokta büyük bir emeğin sonucunda elde edilen bir başarıdır. Bir günlük iki günlük değil aylar yıllar süren bir başarının sonucunda hafızlarımız bu işi tamamlamış oldular. Cenabı Mevla, ‘Kur’an-ı şüphesiz biz indirdik, O’nu muhafaza edecek olan da biziz’ diye buyuruyor. Muhafaza yollarından biri de hafızlarımızdır.' dedi.

Müftü Demirel, 'Hafızlarımızın, hafızalarında yer eden Yüce Kitabımız binlerce yıldır bozulmadan, hiçbir harfi değiştirilmeden günümüze kadar gelme özelliğine sahiptir. Önce hafızlarımızı sonra emek veren kurs hocalarını ve anne babalarını tebrik ediyorum. Yine bu programa destek veren katkı sunan kişi ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Program sonunda hafızlara belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

İcazet merasimine İl Müftü Yardımcısı Gülnihal Bora, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Tatvan Halk Eğitim Müdürü Kazım Açar, veliler ve vatandaşlar katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —