Tarih: 12.02.2023 14:44

Taze Fasülye Nasıl Yapılır? Taze Fasülye Tarifi... Taze Fasülye Malzemeleri Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Taze fasulye herkesin sevdiği yemektir. Taze fasulyeyi zeytinyağlı olarak, yemeği olarak yapılıp herkes tarafından tüketilir. Sağlık açısından da oldukça faydalı bir yemektir. Yaz aylarında en çok tüketilir. Yaz aylarında konservesi de yapılarak kışın en çok tüketilen yiyecekler arasında gelir.

Sadece konservesi yapılmaz bazı yörelerde bölünüp kurutularak kavurulur. Taze fasulye oldukça çeşitli bir yemektir. Çocuklarında çok sevdiği yemekler arasında gelir. Yanında cacığı ve bulgur pilavıyla eşsiz tatlar arasında gelen bir yemektir.

Taze Fasulye Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

Taze fasulye herkes tarafından sevilen ve her mevsim tüketilen bir yemektir. Sağlık açısından da faydalı bir yemek olmasından dolayı herkes tarafından tercih edilir. Sadece yemek olarak tüketilmez yemeklerin yanında zeytinyağlı olarak da tüketilir.

Bunun için taze fasulye malzemeleri şu şekildedir;

Taze fasulyeyi yapan herkes severek yer ve tüketir. Her mevsim tercih edilen yiyecekler arasında gelir. Zeytinyağlı olarak, etli yemeği olarak veya kavurularak tercih edilen bir yiyecektir. Denemeyen kişilerin en yakın zaman da yaparak denemesini tavsiye ederiz.

Taze Fasulye Yemeği Yapılışı

İlk önce fasulyeleri alıp baş kısımlarını koparıp, sonra taze fasulyeleri üçe böleriz. Bütün fasulyelere aynı işlemi yaptıktan sonra süzgece alıp yıkarız. Ardından bir tencereye iki adet soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavururuz. Kıyma koymak isterseniz onu da koyup kavurunuz. Ardından doğranmış olduğunuz domatesleri ekleyip iki dakika daha kavurunuz. Sonra tüm baharatları ve taze fasulyeyi ekleyerek kavurma işlemine devam ediniz. Suyunu salacağından çekene kadar kısık ateşte bekletiniz. Kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da kendinize göre ayarlayın. Ocağın altını açın ve beş dakika hızlı kaynamasını sağlayın. Ardından kısık ateşte pişene kadar bekletin. Çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediniz. Piştikten sonra ilk sıcaklığı gittikten sonra servis edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —