Tarih: 21.08.2024 11:00

Tonya Süt Ürünleri Kooperatifi Üretiminin Durdurulması Üzerine CHP'den Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'un Tonya ilçesinde, 1968 yılında kurulmuş olan Tonya Süt Ürünleri Kooperatifi'nin üretiminin durdurulması üzerine CHP'den önemli bir açıklama yapıldı. CHP İlçe Başkanlığı, Tonya'da bir basın toplantısı düzenleyerek, kooperatifin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti.

CHP Tonya İlçe Başkanı Şuaib Aydın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kalyoncu, ilçe yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda, kooperatifin geçmişteki durumu ve mevcut sorunları ele alındı. Açıklamada, 2009 yılında kooperatifi teslim alan AKP yönetiminin liyakatsız yöneticilere kooperatifi teslim ettiği ve bu nedenle kooperatifin bugünkü sıkıntıları yaşadığı vurgulandı.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, kooperatifin son beş yıldır iyi niyetli çabalarla çözüme kavuşturulmaya çalışıldığını ancak başarılı olunamadığını belirtti. Suiçmez, “Liyakat yerine siyaset tercih edildiğinde sonuçların böyle olacağını üzülerek görmekteyiz. Tonya'nın kaynakları heba edilmiştir” dedi.

Suiçmez, Trabzon Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Tonya Belediye Başkanı ve Trabzon Milletvekillerini, bu konuya hassasiyet göstermeye ve en kısa zamanda geniş çaplı bir toplantı düzenleyerek çözüm üretmeye davet etti. Ayrıca, geçmiş dönem kooperatif yöneticileri hakkında altı yıl önce yapılan suç duyurularına rağmen soruşturmanın tamamlanmadığına da dikkat çekti.

Tonya'daki hemşehrilerle dayanışma içinde, sorunun çözümü ve kooperatifin üretimine devam etmesi için mücadele edeceklerini ifade eden Suiçmez, kamuoyunun konuyla ilgili bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —