Tourette Sendromu nedir, Tourette Sendromu geçer mi, neden olur, belirtileri ve tedavisi nedir gibi sorular kullanıcılar tarafından merak konusu oldu. İşte detaylar
Tourette sendromu, yaşam boyu devam eden bir sinir sistemi kaynaklı nörolojik bozukluktur. İstemsiz tiklerle kendini gösteren bu durum, genellikle çocukluk döneminde başlar ve yaşam boyu devam edebilir.
Tourette Sendromunda çoğu kişide tikler kaybolur. Tikler çoğunlukla çocukluk döneminde başlar ve genç-erişkin döneme kadar tiklerin şiddetinde belirgin bir azalma gözlenir.
Tourette Sendromu neden olur?
Tourette sendromunun kesin nedeni bilinmemekle birlikte, genetik faktörlerin ve beyin kimyasındaki dengesizliklerin etkili olduğu düşünülmektedir. Tedavi genellikle semptomları azaltmaya yönelik olup, psikoterapi, ilaçlar veya bunların bir kombinasyonunu içerebilir.
Erken tanı, Tourette sendromu olan bireylerin normal yaşamlarını sürdürebilmelerine yardımcı olabilir. Ailelerin, öğretmenlerin ve çevrenin dikkatli olması, çocuklarda görülen belirtileri zamanında fark etmeleri önemlidir.
Tikler, motor ve vokal olarak sınıflandırılır. Tedavi yöntemleri ise tiklerin şiddetine ve hastanın yaşına göre planlanır. Davranışsal terapilerden ilaç tedavisine kadar çeşitli yöntemler kullanılır.