meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 100 Binlerce Lira Çöpe Mi Döndü?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından adeti binlerce liraya yapılan ve 8 adeti için 2 milyon 730 bin TL bütçe kullanılan spor temalı otobüs duraklarından birinin büyükşehir belediyesine ait TULAŞ’ın bahçesinde eskimiş halde görül

20.05.2023 10:59:32 0
Trabzon Büyükşehir Belediyesi 100 Binlerce Lira Çöpe Mi Döndü?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından adeti binlerce liraya yapılan ve 8 adeti için 2 milyon 730 bin TL bütçe kullanılan spor temalı otobüs duraklarından birinin büyükşehir belediyesine ait TULAŞ’ın bahçesinde eskimiş halde görüldü. Henüz 1 yıl önce yapılan ve maliyetinden ötürü ciddi tepkiler alan spor temalı otobüs duraklarının atıl halde durması dikkat çekti. İYİ Parti’li Meclis Üyesi Berrin Erkuloğlu, söz konusu durağın Beşirli Tenis Kortları önünde bulunduğunu belirtirken Trabzon Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.

‘Akıllı durak’ olarak tanımlanan spor temalı otobüs durakları için kendi imkanlarıyla fiyat analizi yapan ve bir firmadan aldığı en yüksek fiyatta dahi ciddi miktarda artakalan paranın akıbetini sorgulayan Berrin Erkuloğlu, Bu olay ‘Vergilerimizi çarçur edildi mi?’ sorusunun en güzel ve en bariz örneğidir. Yaptıkları iyi şeyleri de takdir ediyoruz. Ama bunları da görmezden gelemeyiz. Bize cevap versinler, bu maliyetteki duraklar bunlar mıdır ve sonu böyle mi olmalıdır? Böyle mi kullanılmalıdır? Bu mudur layık olanda Trabzon halkına” dedi.

“İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”

Erkuloğlu, başından veri şaibeli olan durakların son halinin ardından yetkili kurumun Trabzon ile alay ettiği yönünde konuşarak “Ben bu duraklar hakkında ilk açıklama yaptığımda gerçekten inanamadım ve haklarını da yememek adına adil davranmak için biraz bekledim. Sonra ortaya çıkınca ısrarla ‘bunlar onlar mı?’ diye de inanamadığım için sordum. O kadar komik yapılar ki... Maliyeti çok cüzi olduğu açıkça ortada. Bir de akıllı durak diyorlardı bunlara. Bu durakları görünce bunların onlar olduğuna inanamadığım için ‘acaba’ diye sorarak bir yazı yazdım. Bir sene önceydi galiba. Ondan sonra fikirlerimi devam ettirdim peşinden. Gerçekten insanın aklıyla alay ediyorlar. Ama maalesef bu insanlar denetlenmiyor, üzerine gidilmiyor, bunlar ne kadardır? Kaç liraya mal oldu? Ortada 2 milyar 700 küsur gibi bir rakam gözüküyordu. 8 tane spor konsept durak için. Sağından bakıyorsun, solundan bakıyorsun. Sunulan maliyeti mümkün değil. Bir şirketi aradım ve ‘bana en mükemmel en yüksek maliyeti söyleyin’ dedim. En özel, bir durak ne kadar olabilir? O zamanın maliyetiyle beraber 100-110 bin lira... Ben onun üzerinden hesap ettiğim zaman bile bir açık var arada.” sözlerini kaydetti.

 

“OTOBÜS DURMAYAN DURAK DA YAPTILAR”

Yapılan durakların başından beri maliyeti hakkında eleştirilerde bulunan Meclis Üyesi Erkuloğlu, kendi araştırmaları sonucu elde ettiği fiyat analizinin ardından açıkta kalan paranın nereye gittiğini sorguladı. Erkuloğlu, “Bu açık nerede? O parayla ne yapıldı? Bu yerinden sökülen atıl haldeki durakta fotoğraf da çektirdim. Orda bir vatandaş olarak yarım saat kadar insanlarla sohbet ettim, ‘burası durak mı?’ diye sordum ‘Evet’ dedi önce şöyle bir şaşırdılar. Sonra döndüler üzerinde yazan Büyükşehir Belediyesi otobüs durağı yazısını okuyup ‘e öyle yazıyor’ dedi vatandaş. Otobüs durmadı orada ya! Otobüs durmayan durak da yaptılar bunlar. Böyle aklımızla alay ediyorlar. Sonra bir arkadaşımdan duydum ki oradaki durak kaldırılmış. Buna söylenecek pek söz yok. Yani gerçekten insanların aklıyla alay ediyorlar. Bu olay ‘Vergilerimizi çarçur edildi mi?’ sorusunun en güzel ve en bariz örneğidir. Yaptıkları iyi şeyleri de takdir ediyoruz. Ama bunları da görmezden gelemeyiz. Daha da ilerisi, kamuoyunu kullanarak kamu malına zarar vermek bir, ikincisi vergi... Vergilerimizle bizi aldatıyorlar, vergilerimizle bizi kandırıyorlar, vergilerimizi çalıyorlar. Ne yapıyorlar bunlar? Ne ediyorlar bu kadar parayı? 110 binle çarpı sekiz, 880 bin lira ediyor. Bunun üç katı 2 milyar 600 yüz küsur ediyor.” eleştirilerinde bulundu.

“KEŞKE ‘BUNLAR ONLAR DEĞİL SADECE GÖRSEL’ DESELERDİ”

Büyükşehir Belediyesinin yapılacak olan spor temalı otobüs duraklarını ‘akıllı durak’ olarak tanımlamasına tepki gösteren Erkuloğlu, bir akıllı durakta olması gereken özellikleri sıralayarak “Akıllı durak deyince; Klima: Vestel 9 A++ Klima, Kurumsal Tv: 43, Led Ekran 3G Uzaktan Yönetim, Kamera Sistemi: 3 Bölgeli Gece Görüşlü Kamera, Kablosuz İnternet: Ücretsiz İnternet Hizmeti, Kütüphane: Mini Bir Kütüphane, Cam: Damperli Kırılmaz Cam, Reklam: Dış Mekan Çerçeveli Reklam Panosu, Aydınlatma: 3 Adet Led Panel, Tavan: Ses Yalıtımlı Alüminyum Tavan, Dış Gövde: Kompozit Kaplama, Yalıtım: Taş Yünü Yalıtım, Şarj: Aynı Anda 6 Adet Telefon Şarjı, Zemin: Deck Zemin Kaplama, Duvar: Alçıpan Panel ve Alçı Kaplama, Kapı: Fotoselli Kapı Avuç İçi Sensörlü, Totem: Belediye LogoluTabela...  Sorduk bunlar onlar mı diye cevap alamadık. Keşke ‘bunlar onlar değil sadece görsel’ deselerdi de yanlıştan geri dönüp hakkıyla saydığım özelliklere sahip duraklar yapsalardı, biz de alkış tutsaydık. Maalesef ülkemiz bu tarzla talan ediliyor... Garantili köprüler, otobanlar, havaalanları ve şehir hastaneleri bunun örnekleridir. Yazık değil mi bu güzelim ülkemize! Trabzon özelinde sadece bu örnek üzerinden Trabzonluya seslenmek isterim; aklınızla alay edilmesine daha ne kadar müsaade edeceksiniz!” serzenişinde bulundu.

“TÜRKİYE’DE OTOBÜS DURMAYAN DURAK YAPAN İLK TRABZON’DUR”

Sunulan fiyattaki durakların sonunun böyle olmasını eleştire İYİ Parti’li Meclis Üyesi Erkuloğlu, söz konusu durağın otobüslerin kullanmadığına dikkat çekerken açıklamalarında “Kimin cebinde nereye gitti, nereye harcandı? Ben soruma da cevap bulamadım. Daha bir sene geçti ortada olanlar bunlar, maliyette ortada ciddi bir kayıp var. Örneği var mı bilmiyorum Türkiye'de. Ama herhalde otobüs durmayan bir durak yapan ilk Trabzon’dur. Tenis kortlarının önünde olan bu durak, oradan çıkan sporcu arkadaşlarımızın oturup dinlendiği ya da buluşma yeri de değil. Öyle deseler yine ‘ne kadar güzel ya ne güzel işlemişler’ diyeceğim öyle bir şey de yok. Onlar şimdi cevabını versinler. Vergileriniz çarçur edilişine ne zaman dur diyeceksiniz? Bizler bu yönetim anlayışını hak etmiyoruz. Kim bilir?’ Belki de hak ediyoruz! Bize cevap versinler, bunlar onlar mı? Bu maliyetteki duraklar bunlar mıdır ve sonu böyle mi olmalıdır? Böyle mi kullanılmalıdır? Bu mudur layık olanda Trabzon halkına?” ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: Trabzon

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin